Новини

Ексклюзивне інтерв’ю з засновником і генеральним директором компаній по організації, приготування і доставки страв правильного харчування «Харчування користь» (м.Санкт-Петербург) і «ProПорція» (Республіка Хакасія) Андрієм Тихоновичем

Андрій, скажіть, як Ви прийшли до того, щоб перейти на правильне харчування? Що Вас спонукало на цей крок? Розкажіть свою історію.

Я родом з Хакасії і з 1999 року займався будівництвом, де особливий формат життя. Постійно пересуваєшся по об’єктах, проводиш зустрічі, часто харчуєшся на ходу. Власне це все наклало істотний відбиток на здоров’я. У 2016 році розмір моєї одягу був 58, бувало навіть і 60. Джинси купував 40 розміру. У мене з’явилося схильність до серцево-судинних і ендокринних захворювань: підвищений цукор в крові, підвищений артеріальний тиск. Все це відчувалося цілком нормальним, поки не стався гіпертонічний криз. Мені призначили пачку ліків до кінця життя. Так і з’явилося усвідомлення проблеми зайвої ваги. І я поринув у пошуки вирішення проблеми.

Як давно Ви є прихильником правильного харчування і здорового способу життя?

По суті, на ПП я перейшов, коли перепробував всі можливі дієти, які не давали міцних результатів. Від них тільки відчуваєш стрес, всі ці вузькі правила, тільки гречка або є тільки до шостої вечора. Так що ПП це вже був наслідок всіх моїх дослідів над собою з дієтами.

Ви перейшли на правильне харчування і могли б просто так харчуватися, але Ви вирішили допомогти і іншим людям і організували свою компанію з приготування і доставці страв ПП. Ви самі розробляли меню (рецепти страв) або Вам хтось допомагав?

В реальності харчуватися правильно самому було дуже складно. Йшло багато часу на підготовку, приготування і упаковку. Харчуватися ж необхідно дрібно порційно. Ось так спочатку покатаєшся по магазинах, потім все це потрібно приготувати, по контейнерах розкласти, та ще й кожен день. У якийсь момент мені це набридло і я почав шукати готові рішення. Не один же я з такою проблемой☺. Виявилося, що на той момент в Хакасії вже існувала доставка правильного харчування. Але мене не влаштував їх підхід, і я негайно вирішив запустити свій проект. Можна сказати, що компанію я створив в першу чергу для себя☺.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  17 сміховинних домальовувань в підручниках, зроблених талановитими неробами (17 фото)

Розкажіть про раціоні докладніше. Які програми харчування існують? На кого розраховані?

У нас зараз 4 раціону, які відрізняються денний калорійністю:

  1. 1100 ккал — зазвичай беруть для схуднення або для харчування з суміщенням, наприклад, беруть цей раціон на роботу і що-небудь готують вдома самі.
  2. 1300 ккал — часто беруть дівчата для підтримки своєї фігури, але знову ж таки є ті, хто поєднує.
  3. 1800 ккал — вибирають ті, хто хоче повністю закрити питання харчування.
  4. 2400 ккал — для активних протягом усього дня.

Який раціон ідеально підійде для схуднення на ПП? Чи враховуються особисті побажання клієнта? Тобто, чи можливе внесення змін до складений раціон, наприклад, якщо людина якийсь продукт просто не вживає?

Звичайно ж, це все умовні поділи і в першу чергу все індивідуально і потрібно дивитися на поточні параметри організму і на цілі, які переслідуються від харчування. Можна худнути і на 2400 ккал в день.

В окремих випадках можливі заміни, але все це розглядається індивідуально і залежить від можливостей кухні.

Які страви найчастіше замовляють? Які напої? Чого точно не зустрінеш у Вашому меню. Наведіть приклад раціону понеділка.

Меню страв у нас розплановано на 7 днів вперед. А щотижня меню повністю змінюється. З напоїв раціон поки можна доповнити чудесним імбирним чаєм за рецептом з Хакасії. У нас точно не зустрінеш свинину, майонез та інші продукти високої жирності.

Чи є у Вас святкові страви ПП? Чи можливо замовити, наприклад, банкет? Ви надаєте таку послугу або поки ніхто не звертався з таким незвичайним замовленням?

З такими незвичайними замовленнями не було поки звернень (посміхається).

Де ви берете продукти, з яких готуєте? Соуси, джеми і т.п. теж готуєте самостійно або все-таки є продукти, які Ви купуєте?

Соуси та джеми готуємо самостійно. Щось беремо у постачальників, щось на ринку у фермерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що можна їсти при дискінезії жовчовивідних шляхів: харчування, дієта, заборони

Які вимоги висуваєте до здобувається продуктам і виробленої продукції?

Все продукти ретельно вибираємо , перевіряємо сертифікати, використовуємо перевірені марки.

Розкажіть про Ваші кухарів. Скільки їх у Вас, який критерій був пріоритетним для Вас, як керівника, при виборі кухаря? Ваші співробітники (і кухаря в тому числі) харчуються правильно або для них це просто робота?

Кухарі мають кваліфікацію і тривалий досвід роботи, в тому числі і в сфері правильного харчування. Якщо кухар зі звичного ресторанної сфери, то його доводиться довго переучувати. Серед наших співробітників багато дійсно харчуються нашими раціонами.

Ви і Ваша сім’я вживаєте їжу, яку готуєте? Яким раціоном користуєтеся?

Так, і я, в тому числі зі своєю сім’єю вибираємо в харчування наші раціони. Зараз мені вистачає 1800 ккал, а ось мій син вибирає 2400 і іноді залишає мене без деяких прийомів їжі. Він у мене дуже актівний☺. Дружині вистачає 1300 ккал.

Побачила у Вас в меню цікаву назву «Перекус по-турецьки» — що це таке?

Це овочі, куряче м’ясо, соус, загорнуті в лаваш. Можна сказати, що це «ПП-шаверма» (шаурма) ☺.

Андрій, я знаю, що у Вас дві компанії з приготування і доставки страв ПП. Одна в Хакасії, інша — в Пітері. Розкажіть, як так вийшло і як вдається керувати бізнесом в різних містах?

Мені кілька досвідчених підприємців радили перебиратися до великого міста. Так вийшло, що влітку 2018 було вирішено переїхати в Пітер і як наслідок було вирішено продовжити розвивати компанію, в тому числі і тут. В управлінні бізнесом в різних містах дуже допомагають перевірені люди і сучасні комунікації.

Чи виникали у Вас проблеми при створенні даного бізнесу? Якщо — так, то які і як вдалося подолати труднощі?

В цілому, в будь-якому бізнесі розвиток завжди супроводжується проблемами. Але я б не став виділяти якісь конкретні, зараз вони всі — пройдений шлях і на них дивишся зовсім по-іншому. Просто є труднощі, які потрібно долати. Якщо у вас спустило колесо, тобто тисячі способів продовжити свій шлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  15 російських артистів на початку кар'єри і зараз (15 фото)

У Вас велика клієнтська база? Є ті, хто користується Вашими послугами тривалий час, постійні клієнти?

Якщо судити по Пітерським мірками, то можна сказати немає, але якщо відштовхувати від Хакасії, то показники хороші. Розумієте, це зовсім два різних ринки, які вимагають різних підходів в розвитку, але що там, що тут величезну роль грають постійні клієнти і вони у нас, безумовно, є. Наше меню дуже подобається клієнтам, багато хто робить перерву, щоб просто спробувати іншу доставку, але завжди повертаються назад, що зайвий раз підтверджує високу якість наших раціонів.

Чи бувають незадоволені клієнти? Які претензії найчастіше пред’являються?

Куди ж без них. Але вони дуже корисні, вони вчасно вказують на промахи і тут головне вчасно і адекватно реагувати — це все сильно допомагає розвиватися. А такі клієнти, як правило, потім стають справжніми шанувальниками компанії, тому що було спілкування і було рішення.

Скажіть, Андрій, що на Ваш погляд, потрібно робити, щоб бізнес був успішним? Що найважливіше?

Складно сказати. Ми ще не досягли такого істотного успіху, щоб дати однозначну відповідь. Мабуть, це банально, але завжди важлива команда, одному компанію не побудувати, на те це і компанія, а не робота за наймом.

Над чим плануєте працювати в майбутньому?

Хочу написати книгу про харчування.

Андрій, дякую Вам за приємну і пізнавальну бесіду. Бажаю процвітання Вашому бізнесу, розширення географії Ваших можливостей і зростання постійної клієнтської бази. Якщо Ваш бізнес буде процвітати, значить здорових і задоволених людей буде більше!

Спасибі, Олена. І вам бажаю процвітання, більше цікавого контенту і постійних читачів!

Схожі статті

news

20 місць, в яких не повинно було бути кота, але ось він (20 фото)

Sasha

Шмигаль про опалювальний сезон: «Ми в позитивному балансі, запаси приростають»

news

Как выбрать аксессуары для авто

user1

Жінка знайшла цього кошеня в сміттєвому баку. Вона навіть не підозрювала, наскільки рідкісним він виявиться (6 фото)

elena elena

15 чудових фотографій вічної дружби Тоді і Зараз

Undershmidtther

Країни Балтії поставлять в Україну Javelin

news

Саме мімімішное місце на землі — японська село лисиць (26 фото)

Serega

Маленька «корейська Хатіко» вже третій рік чекає господиню, якій не судилося повернутися (3 фото відео)

Coolio

Залишити коментар