Поради

Користь і шкода низькокалорійних продуктів — список продуктів з низькою калорійністю

На сьогоднішній день лікарі-дієтологи впевнені, що схуднути зможе кожна людина на планеті. Потрібно виконати лише одну умову — вживати низькокалорійні продукти харчування . Фахівці також рекомендують їсти ту їжу, яка завдасть тільки користь організму. Дізнаємося, які продукти називають низькокалорійними і чим вони корисні.

Що таке низькокалорійні продукти харчування — їхня відмінність від дієтичних продуктів

Низькокалорійні продукти мають наступній енергетичною цінністю:

  • 30-99 ккал на 100 г.
  • Менше 30 ккал на 100 г.

Багато помиляються , думаючи, що дієтичні продукти такі ж, як і низькокалорійні. Є кілька відмінностей такої їжі. По-перше, дієтичні товари виготовляють спеціально на заводах, вони «неживі». По-друге, їх знежирюють і роблять так, щоб вони переварювалися організмом як можна довше. У них додають спеціальні наповнювачі, саме тому дієтична їжа не надто приємна на смак . А ще дієтичні продукти — це харчові добавки, вітамінізовані каші, супи, енергетичні батончики. Вони не всім можуть підходити.

Продукти з низькою калорійністю — це звичайні продукти харчування, які вирощені людиною або вироблені тваринами. Вони не завдадуть шкоди здоров’ю, поживні.

Вживати їх можуть усі, навіть ті, у кого є алергія, але в обмеженій кількості .

Користь і шкода продуктів з низькою калорійністю

Продукти з заниженою енергетичною цінністю позитивно впливають на організм:

  1. Зменшують утворення жирових клітин .
  2. Допомагають знизити вагу.
  3. Покращують обмін речовин.
  4. Клітковина , яка є в більшості низькокалорійних продуктів, сприяє очищенню організму від токсичних речовин.
  5. Знижують ризик розвитку серцево-судинних, онкологічних захворювань і навіть діабету.
  6. Збільшують тривалість життя, сповільнюються при цьому процеси старіння, що відбуваються в організмі.
  7. Покращують самопочуття, допомагають впоратися з поганим настроєм і емоційними розладами.
  8. Насичують організм необхідними вітамінами і живильник ними речовинами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Жива вода з точки зору науки - міф чи реальність?

Не дивлячись на користь, існує шкоду від низькокалорійних продуктів, який частіше цього виникає через їх надмірного вживання:

  • Можливість появи авітамінозу.
  • Ризик зміни гормонального фону.
  • Погіршення структури волосся, шкіри.
  • Можливість нестачі поживних речовин.
  • Поява почуття голоду. Це відбувається тому що людина, коли їмо тільки їжу з низькою калорійністю, що не насичує організм необхідними елементами, в тому числі і жиром.

Через це він починає більше з’їдати їжі, тим самим може взагалі поправитися.

Сидіти на низькокалорійних дієтах, або харчуватися тільки продуктами з низькою енергетичною цінністю, або переїдати їх, не можна:

  • дітям.
  • Вагітним жінкам.
  • Людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту.
  • Спортсменам і тим, хто переносить фізичні навантаження.

Таблиця низькокалорійних продуктів харчування

Зауважте, продукти харчування з низькою харчовою цінністю мають 0-99 ккал .

чи ефективно схуднення на продуктах з низькою калорійністю?

Існує три варіанти низькокалорійної дієти:

  • Основна . Дотримуючись такої дієти, ви повинні з’їдати в добу їжі на 1600-1850 ккал. При цьому ви не повинні себе обмежувати себе в їжі. Норма споживання білків повинна складати — 100-110 м, вуглеводів — 120-150 р, жирів — 80-90г. Основна або класична дієта дозволяє швидко скинути вагу — 5 кг і більше — і закріпити результат на довгий час. Дотримуватися такого збалансованому харчуванню ви можете більше 2 тижнів.
  • Помірно обмежена . Така низькокалорійна дієта означає, що ви повинні насичувати свій організм 1100-1270 калоріями. Споживати в добу білків і вуглеводів слід по 70-80 м, а жирів — 60-70 г. Дотримуватися такої дієти слід 2 тижні. Ваш організм звикне до мінімальної кількості споживаної їжі і буде слідувати далі таким же графіком. Схуднути при помірно обмеженій дієті можна на 3 кг., Але якщо не дотримуватися далі режим, то про результат ви швидко забудете.
  • Максимально обмежена . Дотримуючись такої дієти, ви повинні їсти на 630-840 ккал. Норма споживання в день білків повинна складати — 40-50 м, вуглеводів — 50-70 м, жирів — 30-40 г. Дотримуватися режим такої суворої дієти потрібно не більше 3 днів. Наражатися на такий струсу не варто, інакше можуть виникнути проблеми зі здоров’ям.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чому не можна їсти ковбасу або в чому небезпека перероблених м'ясопродуктів

Основні принципи низькокалорійних дієт:

  • Слідкуйте за споживанням жирних продуктів. Замініть їх на низькокалорійні, білкові або вуглеводні.
  • Відмовтеся від продуктів з простими вуглеводами: цукор, солодке, кондитерські вироби.
  • Зменшіть кількість споживаної солі.
  • Виключіть алкогольні напої.
  • Харчуйтеся дрібно — 5 разів на день, маленькими порціями.

Схожі статті

Яким повинен бути сніданок здорової людини, який бажає бути в формі — 5 питань і відповідей

elena elena

Як за допомогою харчування нормалізувати цикл?

elena elena

Продукти, що підвищують інсулін — правильне харчування при цукровому діабеті

elena elena

Правильне харчування при і після інсульту — чому це так важливо?

elena elena

Продукти з низьким глікемічним індексом для діабетиків (різного типу)

elena elena

Харчування при гепатиті С — чому важливо дотримуватися дієти?

elena elena

Користь і шкода сухофруктів

elena elena

Для чого потрібні калорії і в чому їх користь — все про калорійність продуктів

elena elena

Німецька кухня

elena elena

Залишити коментар