Поради

Рецепт манника в мультиварці на ПП

Рецепти манника в мультиварці відрізняються за складністю та калорійності. Дане блюдо можна легко адаптувати до строгій дієті. Для того щоб приготувати маннік, який добре впишеться в раціон побудований на правильному харчуванні, необхідно скористатися одним з рецептів представленим в статті.

Користь манника

Рецепт класичного манника в мультиварці є спосіб приготування простого пирога, борошно в якому замінюють манною крупою. Його харчова цінність на 100 г становить 220 ккал. Рецепт манника в мультиварці доповнюють різними начинками, що складаються з фруктів, горіхів, насіння і консервованих продуктів, а для додання ніжного вершкового смаку використовують молоко, кефір, сметану.

Сама по собі манна крупа містить багато крохмалю і глютену, але правильно приготоване блюдо допоможе прискорити процес схуднення, а також наситити організм людини вітамінами групи В і поживними речовинами. Рецепт дієтичного манника без борошна в мультиварці включає використання овочів, меду і знежирених кисломолочних продуктів. Таке блюдо вийде солодким, пишним і швидко вгамує голод.

Важливо! Не слід вживати маннік частіше 2 разів на тиждень.

Як вибрати манну крупу для пирога

Якість готового блюда безпосередньо залежить від якості використовуваних продуктів. Погане сировину при приготуванні зіб’ється в грудки, а після дегустації людина відчує гіркоту і неприємний післясмак.

Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій при виборі крупи:

  • На упаковці має бути вказано, що сировина виготовлено по ГОСТ вимогам. Це буде гарантія правильного помелу і очищення крупи.
  • Манка повинна бути кремового кольору, який наближений до жовтого відтінку.
  • Однаковий розмір крупинок — показник якісної сировини.
  • У манки не повинно бути сміття, необробленої пшениці і жучків.

Крім того, слід звертати увагу на марку, зазначену на упаковці. Крупу з твердих сортів пшениці позначають буквою «Т». Вона містить низький глікемічний індекс, який ніяк не вплине на набір ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рейтинг корисних дитячих каш

Маннік на кефірі

Приготування манника на кефірі в мультиварці з даного рецептом займе всього годину часу. Блюдо вийде ароматним і рум’яним.

Перелік необхідних продуктів:

  • 13 г манної крупи.
  • 100 мл знежиреного кефіру.
  • 1 яйце.
  • 120 г гарбуза.
  • 1 столова ложка соняшникової олії.
  • 2 столові ложки меду.

Покроковий рецепт манника в мультиварці:

  • у мисці змішують яйце, манку, кефір і мед.
  • Після того як консистенція стане однорідною, її накривають кришкою і ставлять на 45 хвилин у холодильник. Манна крупа повинна набрякнути.
  • Гарбуз очищають від шкірки, а потім натирають на крупній тертці.
  • Підготовлений овоч додають до суміші і ретельно вимішують.
  • Соняшниковою маслом змащують чашу для випікання.
  • тісто переливають в ємність і включають режим «Запікання» ( «Випічка») на 25-30 хвилин.

Готове тісто має бути схоже на то, що використовують при приготуванні оладок.

Важливо! Під час запікання не можна відкривати кришку мультиварки, інакше пиріг осяде.

Маннік на молоці

Рецепт манника на молоці в мультиварці підійде і дорослій людині, і дитині. Час приготування — 1 година.

Для манника будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 250 г манної крупи.
  • 250 мл молока.
  • 2 чайні ложки меду.
  • 3 яйця.
  • 1 пакетик розпушувача.
  • 120 г маргарину.

Рецепт смачного манника в мультиварці:

  • у мисці яйця перемішують з медом до однорідної консистенції.
  • у додатковій ємності, використовуючи ложку або віночок, змішують молоко, а також манку. Далі додають 60 г розтопленого маргарину і розпушувача. В ту ж ємність виливають суміш зі збитими яйцями, а потім ретельно перемішують.
  • Підготовлене тісто ставлять в холодильник на 20 хвилин.
  • Чашу для запікання змащують маргарином.
  • Тісто переливають в мультиварку і запікають, включивши функцію «Випічка» на 30 хвилин.

При бажанні до страви можна додати 1 пакетик ваніліну, нарізані сухофрукти або ложку кориці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як скласти смачне правильне меню?

Важливо! Перед початком готування молоко необхідно розігріти, але не доводити до кипіння.

Маннік на ряжанка

Даний рецепт є альтернативою 2 вишенаписанное. Ряжанка має приємний специфічний смак, але на відміну від кефіру, після приготування маннік НЕ буде кислим.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 мл ряжанки.
  • 250 г манної крупи.
  • 2 яйця.
  • 2 чайні ложки цукрозамінника.
  • 50 г маргарину.
  • чайна ложка соди і оцту.
  • пакетик розпушувача.

Покрокова інструкція приготування:

  • У глибоку миску засипають манну крупу і заливають її склянкою ряжанки. Перемішують.
  • Миску накривають плівкою і ставлять в холодильник мінімум на 1 годину. Пиріг вийде більш ніжним, якщо залишити її на всю ніч.
  • Коли манка розбухне, необхідно в іншій ємності збити до утворення легкої піни курячі яйця. Далі до них потрібно перелити підготовлену масу.
  • У ту ж ємність висипають цукрозамінник і пакетик розпушувача. Також в тісто потрібно додати соду, попередньо залиту оцтом.
  • Всі компоненти ретельно перемішують.
  • Чашу для запікання змащують маргарином і посипають залишками манної крупи.
  • Далі в ємність переливають підготовлене тісто, приминаючи його пластмасовою лопаткою.
  • Пиріг запікають в режимі «Випічка» 60 хвилин.

в разі, коли тісто вийшло дуже рідким, до нього додають 120 г кукурудзяного борошна.

Маннік на сметані

Приготування манника на сметані в мультиварці по представленому рецептом займе 3 години. Маса вийде в’язкою і після запікання буде добре тримати форму.

Для приготування манника в мультиварці простим рецептом потрібно:

  • 250 г манної крупи.
  • 250 г нежирної сметани.
  • 2 столові ложки меду.
  • 3 яйця.
  • пакетик розпушувача.
  • вершкове масло 30 г.

Спосіб приготування:

  • Манку зі сметаною добре вимішують і залишають на 1 годину.
  • Використовуючи віночок, яйця з медом збивають до утворення пишної маси.
  • Тісто з’єднують з підготовленою сумішшю і розпушувачем. Ретельно перемішують.
  • Стінки мультиварки змащують вершковим маслом. Тісто переливають в ємність і ставлять пекти в режимі «Випічка» на 2 години.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як застосовувати прополіс для лікування зубів і ясен: рецепт настоянки для полоскання, правила застосування при запаленні

Готову страву подають охолодженим. У тісто за бажанням можна додати сухофрукти, родзинки або насіння.

Рада! Чим довше буде розбухати манна крупа, тим ніжніше вийде пиріг.

Приготувати маннік в мультиварці за рецептами з фото не важко, а в результаті блюдо вийде ситним, смачним і ароматним. Такий пиріг можна сміливо подати під час дружнього або сімейного чаювання.

Схожі статті

Як відмовитися від солодкого і мучного назавжди — психологія успішної поведінки

elena elena

Що не варто їсти і пити в спеку?

elena elena

Наукові відомості про популярних дієтах — поради

elena elena

Продукти з низьким глікемічним індексом для діабетиків (різного типу)

elena elena

20 найкращих продуктів для очищення організму від токсинів

elena elena

Рейтинг корисних дитячих каш

elena elena

Перша допомога при харчовому отруєнні — ви повинні це знати!

elena elena

Худнути — смачно!

elena elena

Ефективні чаї для схуднення — рейтинг

elena elena

Залишити коментар