Поради

20 продуктів, які не можна заморожувати

В прагненні зберегти свіжість продуктів багато господинь заморожують їх на кілька днів або навіть тижнів для того, щоб в подальшому приготувати їх. Але деяку їжу категорично не рекомендується зберігати в морозильній камері довго, так як мінусова температура негативно позначається на її смакових якостях і зводить нанівець корисні властивості.

Розглянемо, які продукти можна заморожувати і як правильно це робити, а які не варто відправляти в морозильну камеру.

20 продуктів, які не можна заморожувати

Що не можна заморожувати:

  1. Консерви. Немає необхідності заморожувати, тому що вони не зіпсуються при кімнатній температурі. У морозилці, навпаки, консервні банки роздуються, і в подальшому їх вміст не можна буде вживати в їжу.
  2. Яйця. Це відноситься як до вареним, так і до сирих яєць в шкаралупі. Після мінусової температури продукт втратить свій смак і придбає неприємний аромат.
  3. М’ясо, яке раніше вже було розморожено. При повторному заморожуванню воно не тільки втратить свій смак, але і стане джерелом безлічі хвороботворних бактерій.
  4. Помідори, огірки, капуста. Ці овочі містять велику кількість води, тому після морозильної камери вони втратять свій первинний смак і аромат.
  5. Полуниця, кавун. Такі ягоди також зіпсуються після тривалої мінусової температури.
  6. Йогурти, кефір, сметана. Ці кисломолочні продукти можуть зіпсуватися навіть у морозильній камері і стати джерелом кишкових інфекцій.
  7. Варені макарони. Після замерзання готові макаронні вироби не придатні до вживання в їжу.
  8. Соуси з високим вмістом борошна. Консистенція продукту зіпсується при мінусовій температурі.
  9. М’які сири. Після розморожування в них можуть почати розмножуватися хвороботворні бактерії.
  10. розтанув морозиво. Такий продукт не тільки втратить свої смакові властивості, але і може стати причиною харчового отруєння.
  11. Зерновий кави. Після відтавання його вже не можна буде заварювати, так як напій не буде мати властивого йому аромату.
  12. Майонез. Надалі його можна буде використовувати для приготування страв, адже консистенція буде пухкою і недостатньо густий.
  13. Сухарі. Небажано заморожувати подібні борошняні продукти, так як їх текстура стане занадто м’якою, а тому вироби будуть непридатними для вживання.
  14. Розігріте страви. Пар, який йде від гарячої їжі, зіпсує інші продукти, що лежать в морозилці.
  15. Мед. Продукт швидко засахарітся і втратить корисні властивості.
  16. Лук і часник. По-перше, вони стануть м’якими і непридатними до вживання, по-друге, мороз вбиває вітаміни, що містяться в них.
  17. Шоколад. На ньому утворюється льодової наліт, який при таненні зіпсує продукт.
  18. Спеції. У холоді вони втратять свій аромат.
  19. Корінь імбиру. Всі корисні властивості, завдяки яким рослина полюбилося багатьом, зникають при мінусовій температурі.
  20. Продукти в негерметичной упаковці. Їжа, яку ви кладете в морозилку, повинна бути закрита в щільні пластикові контейнери, інакше продукти не тільки швидко зіпсуються, а ще й передаватимуть свої запахи один одному.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Які бувають симптоми і перші ознаки при варикозі?

20 продуктів, які можна заморожувати

які продукти можна заморозити:

  1. Тісто. Якщо після приготування борошняних смакоти у вас ще залишилося тісто, ви можете заморозити його на пергаментному папері і згодом використовувати.
  2. Чіпси. Їх необхідно заморожувати в тій же упаковці, в якій вони продавалися, щоб продукт не втратив свій смак.
  3. Твердий сир. Після відтавання він не зіпсується, а нарізати його буде простіше.
  4. Фрукти і ягоди з невеликим вмістом води — банани, груші, малина та інші. У зимову пору року зі шматочків цих продуктів можна зробити вітамінний асорті, так як вони не втрачають свої корисні властивості при заморожуванні.
  5. Млинці з начинкою. Ви можете заздалегідь приготувати піднос млинчиків, а потім у міру необхідності підсмажувати їх, навіть не розморожуючи, або розігрівати в мікрохвильовій печі.
  6. М’ясо в маринаді. Його можна зберігати в морозильній камері кілька місяців поспіль. Головне — приготувати його відразу ж після розморожування.
  7. Сирні запіканки. Досить буде підігріти продукт в духовці або мікрохвильовій печі, після чого його можна вживати в їжу.
  8. Зварений рис. Надалі його можна використовувати як гарнір, підсмаживши на сковороді.
  9. Пиріг. У вихідний день можна приготувати більше пирога, а залишилися шматочки зберегти в морозилці і при необхідності розігрівати в мікрохвильовій печі.
  10. Трави. Їх можна заморожувати як в свіжому вигляді, так і в засушеному, і протягом року додавати в супи і бульйони.
  11. Молоко. Його варто зберігати в пляшці, яку рідину заповнила в повному обсязі, так як при заморожуванні обсяг рідини збільшується.
  12. Соки. Напої не втратять свій смак і аромат при мінусовій температурі, але також варто пам’ятати про те, що переливати рідину потрібно у велику за обсягом пляшку.
  13. Нарізані овочі. Заздалегідь підготовлений перець або баклажан з морозилки допоможе максимально швидко готувати суп і інші блюда.
  14. Лимони або апельсини. Ці фрукти можна порізати на дольки і зберегти для приготування десертів.
  15. Хліб. Його допустимо зберігати в морозилці максимум тижня. Після семи днів він буде непридатний для вживання.
  16. Томатна паста. Готовий продукт можна перелити в пакетик для зберігання рідини, і в подальшому використовувати для приготування супів.
  17. Картопляне пюре. Не обов’язково викидати залишки цієї страви — воно може зберігатися в морозильній камері 1-2 місяці.
  18. Рибні палички. Досить довго можуть зберігатися при мінусовій температурі. Після розморожування підсмажте їх на соняшниковій олії і подавайте до столу.
  19. Вафлі. Щоб після розморожування вони знову стали хрусткими, їх досить підігріти в духовці або в мікрохвильовій печі.
  20. Смажені пиріжки. Їх можна зберігати при мінусовій температурі не більше місяця — далі вони втрачають смакові властивості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Первинна ( есенціальна ) гіпертензія - що це таке, які причини і механізм розвитку патології, як лікувати захворювання?

Як правильно заморожувати продукти: корисні поради

Перед тим як класти продукти в морозильну камеру, необхідно підготувати їх, адже неправильні дії з вашого боку можуть привести до швидкого псування їжі.

Ось кілька порад по заморожуванню різних продуктів харчування:

  • М’ясо та рибу перед заморожуванням краще порізати, причому на великі шматки — після розморожування їх буде простіше готувати, а що стосується риби — після морозилки обробити її тушу буде набагато складніше.
  • перед заморожуванням м’ясо необхідно вимити, після чого просушити рушником.
  • Гриби, овочі і фрукти перед заморожуванням також потрібно ретельно промити під проточною водою, після чого висушити на кухонному рушнику.
  • Продукти потрібно упаковувати в герметичні контейнери або пакети для того, щоб вони не зіпсувалися в одній морозильній камері.
  • у бутель ках з соком, молоком або іншою рідиною потрібно залишати приблизно три чверті вільного місця.
  • Готове тісто необхідно заморожувати на пергаментному папері, так як до пакету воно може прилипнути.
  • Овочі варто відразу порізати на шматочки — в подальшому ви зможете миттєво використовувати їх для приготування різних страв, не чекаючи розморожування.
  • Свіжа зелень особливо актуальна в зимовий час. Як же її заморозити? Наріжте улюблені кріп, петрушку та іншу зелень, розподіліть по формах для льоду і залийте водою — такі кубики буде зручно діставати для додавання наприклад в супи.
  • Твердий сир потрібно нарізати і скласти в контейнер, додавши між скибочками трохи крохмалю , щоб вони не злиплися.
  • Готове дитяче пюре можна заморожувати в скляних банках — краще пересипати його в невеликий пластиковий контейнер і закрити герметичною кришкою.

ось так легко можна заготовити улюблені продукти в будь-який час року. При правильній підготовці і заморожування вам вдасться зберегти свіжість продуктів і не зіпсувати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  10 божевільних фотографій грозових хмар, які призводять до трепет

Схожі статті

Болгарська кухня

elena elena

Чим корисна халва для організму дорослих і дітей?

elena elena

Рейтинг найефективніших дієт на 2019 рік

elena elena

Які квіти можна і потрібно їсти, або що таке квіти Суперфуд

elena elena

Навіщо нам потрібна клітковина, і в яких продуктах вона міститься?

elena elena

Продукти, які не варто виключати з раціону навіть в пост

elena elena

Продукти, що підвищують інсулін — правильне харчування при цукровому діабеті

elena elena

Як організувати розвантажувальні дні при вагітності без наслідків?

elena elena

Лікувальне харчування при гастриті: 10 найкорисніших продуктів і 3 головних принципи дієти

elena elena

Залишити коментар