Поради

Що потрібно обов’язково спробувати в Туреччині з їжі — смачно і національно

Овочеві страви

Мардчмек кефти — котлети або фрикадельки з сочевиці і булгура, які подають в салатних листках, окропивши соком лимона.

Долма — аналог звичних нам голубців з рисово-овочевою начинкою або рисово-м’ясною. Тільки замість капустяного листя частіше використовують листя винограду або Мангольд — різновиди буряка.

Мюрджвер — оладки, які готують з кабачків, зелені і сиру, якій надає їм ніжний молочний смак.

Піяз — салат з білої відвареної квасолі, болгарського перцю і томатів з приправою з солі і сумаху.

М’ясні страви

Кебаб — національне блюдо, яке знають і люблять навіть за межами країни . Являє собою приготоване на відкритому вогні м’ясо яловичини, баранини або курки. Секрет його смаку — в особливому маринаді.

Є кілька різновидів кебаба:

  • денер кебаб — обсмажене на вертикальному рожні м’ясо курки, ягняти або яловичини;
  • Іскандер-кебаб — м’ясо ягняти в томатному соусі, обов’язково з топленим маслом, коржем і йогуртом;
  • шиш-кебаб — смажене на рожні м’ясо з солодким перцем і помідорами;
  • Адана-кебаб — гостро перчений фарш, який готується на рожні;
  • юля-кебаб — м’ясний фарш, який готують на мангалі, нанизавши на шампур.

Кокореч — смажені на рожні ковбаски з субпродуктів, які подають нарізавши і посипавши орегано.

Плов — тут його готують з булгура, рису і Шехр (вермішель) з м’ясом баранини або курки.

Куру Кефтиу — парові фрикадельки з фаршу або дрібно рубленого м’яса баранини, яловичини, курки, змішаного з рисом, булгуром і яйцями.

кавурма — нарізане кубиками м’ясо ягняти, яке обсмажують на сковороді з додаванням грибів, помідорів, перцю , Цибулі та зелені.

Аліназік — копчені баклажани, покриті зверху обсмаженими шматочками приправленого і маринованого м’яса ягняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пам'ятка для туристів: які щеплення потрібно поставити перед подорожжю і де робити вакцинацію перед поїздкою?

Бушулама — приготована на пару з лимоном і петрушкою риба.

Кузу Тандир — блюдо з яловичини, яке обов’язково готується в тандирі — виритої в землі ями, покритої глиною, з палаючими всередині вугіллям.

Випічка
Борек (берек) — пиріг з листкового тіста з начинкою, яка може бути будь-який: від м’яса до солоного сиру.

Гезлеме — коржик з різними начинками, які дбають в спеціальній плоскій печі. Її їдять як доповнення до супів і салатів, як перекус з чаєм або айраном.

Лахмаджун — своєрідна піца на тонкою хрумкою хлібної коржику з начинкою з томатів, фаршу, і солодкого перцю. /

Десерти

Пахлава — политі медовим сиропом шари фіто — найтоншого листкового тіста — з волоськими горіхами, фісташками або фундуком.

сютлач — молочно-рисовий пудинг , кторой готується в духовці.

Лукум — відоме ласощі, яке готують з борошна з додаванням крохмалю, цукру і горіхів.

Кюнефе — незвичайний десерт зі збитими вершками і горіхами, який запікається з тесту «кадаіф» з начинкою з моцарелли і просочується солодким сиропом. Його обов’язково треба спробувати з морозивом.

Шекерпаре — м’яке пісочне печиво з просоченням з цукрового сиропу, в яке додають мигдальний горіх.

І обов’язкова до дегустації дондурма — турецьке термостойкое морозиво, яке готується в дерев’яних бочках з натуральних продуктів: козячого молока, фруктів і сушеного кореня орхідеї.

Напої

Салеп — напій з кореня орхідеї і кориці. Має вершковий смак і є відмінним зігріває і протизастудним засобом. /
Боза — солодкуватий напій, який готується шляхом бродіння з пшениці або проса.

Раки — традиційний міцний напій з солодкуватим смаком, який готується з молодого винограду і настоюється на ганусових насінні протягом 3 місяців. Фортеця досягає 75 градусів, тому раки прийнято розбавляти водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Формуємо імунітет для В'єтнаму: які потрібно зробити щеплення перед поїздкою?

Кухня Туреччини настільки багатогранна і різноманітна, що ми не охопили навіть десятої її частини.

А що ви пробували з цього списку? Яке ваше улюблене турецьке блюдо

Схожі статті

Куркума — королева всіх спецій

elena elena

Чим корисна морська капуста?

elena elena

Водна дієта — чи можливо схуднути без шкоди для здоров’я?

elena elena

Які продукти допомагають від раку?

elena elena

Методи поліпшення лактації у годуючих мам

elena elena

Як за допомогою харчування нормалізувати цикл?

elena elena

Правильне харчування при і після інсульту — чому це так важливо?

elena elena

Тайська кухня

elena elena

Як смажити без масла і на якому маслі смажити менш шкідливо: огляд різних видів олій

elena elena

Залишити коментар