Поради

Як правильно зробити цукерки з Кероб

Як правильно зробити цукерки з Кероб

Боби ріжкового дерева: за і проти

Цукерки з Кероб і какао-масла заслужено називають здоровим шоколадом. Ряд властивостей вказує на те, що заміна какао не просто альтернативна, але ще й корисна.

Тому що кероб:

  • не містить в своєму складі сальсолінол, фенілетиламін , теобромін, кофеїн, тому не викликає звикання, не робить збудливої ​​дії на нервову систему, не збільшує силу і частоту серцевих скорочень.
  • зменшує вміст холестерину в крові.
  • має антиоксидантні властивості, завдяки чому попереджує процеси передчасного старіння.
  • містить велику кількість клітковини, що сприяє поліпшенню роботи кишечника і посилення його перистальтики.
  • багатий вітамінами і мікроелементами (вони практично в повному обсязі засвоюються організмом, що забезпечує запуск важливих біохімічних процесів).
  • не має жирів, що дозволяє виробу довше залишатися свіжим і приємним на смак, навіть при порушенні умов зберігання воно не стає прогірклим, не набуває неприємний аромат.
  • містить невелика кількість клітковини досить для поліпшення процесу травлення і активного виведення токсинів з організму.
  • має властивість пригнічувати апетит, створюючи відчуття насичення.

Звичайно, слід бути обережними і не зловживати ласощами, адже певна кількість калорій, а саме 220 на 100 грам, все ж таки присутня. Обмежити себе слід вагітним жінкам, дітям у віці до трьох років, особам з надмірною вагою і страждають на цукровий діабет.

Важливо! Шкода може бути нанесена при індивідуальній непереносимості. Тому людям, вперше вживають нове блюдо, потрібно для початку спробувати його в невеликих кількостях, щоб простежити за реакцією організму. Вона малоймовірна, але можлива.

Як вибрати якісний продукт для домашнього шоколаду

Знайти відповідний рецепт — це тільки половина справи. Для того щоб цукерки з Кероб і какао вийшли смачними, необхідно придбати якісний товар.

Кулінари пропонують звертати увагу на такі моменти:

  • термін придатності і цілісність упаковки.
  • сирі або обсмажені зерна пропонує виробник.
  • наявність домішок і добавок (ріжкове дерево слабо піддається захворювань, відповідно, не обробляється хімічними засобами захисту, тому входження до складу ароматизаторів і підсилювачів смаку говорить про порушення властивості натуральності).
  • країна походження (найвищою якістю відрізняються боби, які виростають в Італії, Іспанії, Португалії, Туреччини, Австралії).
  • виробник (перевагу краще віддавати на користь перевірених фірм, що встигли зарекомендувати себе як надійного виробника, найбільший постачальник — Іспанія).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Що можна і корисно їсти при набряках?

Порада: сирі зерна мають світлий відтінок і мають горіховим ароматом. Обсмажені насіння відрізняє кислувато-карамельний присмак і більш насичена гамма. Чим темніше колір, тим сильніше смак шоколаду.

Можна самостійно приготувати порошок з висушених плодів ріжкового дерева. Їх спочатку подрібнюють в кавомолці, потім просівають в дрібне сито. В такому випадку впевненість в якості сировини буде стовідсотковою.

[expert_bq id = 17435]

«Кероб — це чудовий екзотичний продукт, який став дуже популярний в сфері здорового харчування. Цим продуктом можна легко замінити какао, адже він вважається гіпоалергенним (є індивідуальна непереносимість), але якщо вибирати між какао і Кероб — я виберу кероб. Він універсальний для дітей, вагітних, годуючих, хворих на діабет (для діабетиків краще все ж вибирати обсмажений, так як вміст глюкози і фруктози підвищено, і не потрібно забувати, що фруктоза після потрапляння в організм діє, як і сахароза).

Ще кероб відмінний засіб для тих, хто бажає зберегти свою молодість (його дія схоже з дією колагену і гіалуронової кислоти).

для тих, хто просто стежить за своїм здоров’ям і хоче відмовитися від кави і какао, кероб — ідеальна альтернатива без побічних дій на нервову систему і без звикання. Але своїм підопічним, що мають проблеми із зайвою вагою, я не раджу захоплюватися цим диво-продуктом, так як він уповільнює обмінні процеси в організмі, що заважає в досягненні бажаного ».

[/ expert_bq]

Рецепти приготування в домашніх умовах

Відмінна альтернатива шоколаду — цукерки з кероб, рецепт підходить і для повсякденного харчування, і для дієтичного меню. Але при наявності хронічних захворювань перед початком застосування все ж краще проконсультуватися з лікарем.

Класичний рецепт

В технології приготування немає нічого складного. Але тим, хто знайомиться з матеріалом вперше, краще почати з базових основ. А паралельно з удосконаленням майстерності можна переходити до більш цікавим рецептурами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  15 дивних подарунків, які могли зробити тільки бабусі (15 фото)

Для цукерок з Кероб і какао-масла рецепт вказує всього два інгредієнти: 100 грам керобного порошку і 170 грам масло какао. Масло доцільно купувати в спеціалізованому магазині, так як у аптечних товарів відсутній шоколадний присмак.

Послідовність дій складається з трьох пунктів:

  1. Розтопити масло на водяній бані.
  2. Повільно всипати порошок.
  3. Розлити масу по формах.

Важливо! Суміш необхідно постійно помішувати, щоб не утворювалося великих грудочок. Ідеальний варіант — доведення до консистенції густої сметани.

Через дві години частування буде готове до вживання. Для швидкого застигання блюдо можна помістити в холодильник на півгодини.

Цікавий факт! На початку XXI століття в кулінарії стало широко застосовуватися масло з м’якоті кокосового горіха. Воно придатне для вживання в їжу і має всі властивості рослинного. Головна відмінність — солодкуватий присмак і запах. Можна провести експеримент і урізноманітнити звичний рецепт, наприклад, приготувати цукерки з Кероб і кокосового масла.

Керобние цукерки із сухофруктами

Перемелені боби ріжкового дерева мають борошнисту текстуру, тому різниця між покупними і саморобним виробом очевидна. Але кондитери придумали хитру штуку: стали додавати в список інгредієнтів волоські горіхи, курагу, мигдаль, насіння, родзинки, інжир. Популярністю користуються цукерки з Кероб і фініків.

Інгредієнти:

  • фініки — 100 гр ..
  • кероб — 3 ст. л ..
  • вода — 5 ст. л.

Технологія приготування:

  1. Фініки промити, обдати окропом, дрібно нарізати.
  2. У чашу для блендера викласти всі складові. Збивати на повільній швидкості протягом двох хвилин до отримання пластичної маси.
  3. Чистими руками сформувати кульки, які для краси можна обваляти в кокосовій стружці або цукровій пудрі.

Час приготування — 25 хвилин. На виході повинно вийти 12 порцій вагою близько 20 грам. Калорійність складу за рахунок додавання фініків збільшується до 282 ккал.

Незвичайний рецепт з сухим молоком

Тим, хто добре знайомий зі смаком домашнього шоколаду, безумовно захочеться чогось нового і незвичайного. Цукерки з Кероб і сухого молока нагадують покупні. Гастрономічне задоволення любителям солодощів забезпечено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як правильно пити вино + 10 загальних принципів і відео

Список необхідних продуктів:

  • сухе молоко — 500 гр ..
  • сметана — 150 гр ..
  • вершкове масло — 50 гр ..
  • кероб — 100 гр ..
  • кунжут — 50 гр.

Технологія приготування:

  1. На слабкому вогні розтопити вершкове масло.
  2. Всипати кероб і сухе молоко, ретельно перемішати.
  3. ввести сметану, варити до загустіння маси.
  4. Сформувати кульки, обваляти в попередньо обжаренном кунжуті, залишити на півтори години.

Увага! Готуються цукерки з Кероб без цукру. Додавання сахарози або фруктози не потрібно, тому що порошок сам має солодкуватий смак. Факт мінімального вмісту вуглеводів робить виріб не тільки смачним, але і корисним.

Шоколадно-апельсинові трюфелі

Продукти, що містять кероб в складі, стійкі до окислення. Але все ж таки не рекомендується зберігати їх довше тижня.

Щоб приготувати трюфелі, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 100 гр ..
  • кероб — 50 гр ..
  • цедра одного апельсина.
  • родзинки — 100 гр ..
  • кокосове масло — 2 ст..л ..
  • сироп топінамбура — 2 ст..л.
  • фундук — 15 горішків.

Послідовність дій:

  1. Подрібнити в блендері попередньо вимочені вівсяні пластівці, кероб, цедру і родзинки.
  2. Змішати масло з сиропом, ввести в суміш і збивати до повного перемішування.
  3. з тіста сформувати пірамідки, прикрасити фундуком та залишити в прохолодному місці на 1 годину.

Безумовно, це далеко не всі рецепти цукерок з кероб. Але ці перевірені мною особисто і схвалені багатьма моїми знайомими.

непоінформованість люди вважають кероб дешевим замінником какао. І глибоко помиляються. За корисності керобний порошок у багато разів перевершує продукт з какао-бобів. А можливість приготувати ласощі в домашніх умовах безцінна. І також частування може стати відмінним подарунком для рідних і близьких. Не знаєте, що вручити в якості компліменту? Подаруйте цукерки з Кероб своїми руками.

Схожі статті

Кращі закуски для тих, у кого високий рівень холестерину

elena elena

Рецепти веганскої випічки для будь-якого свята — секрети кондитера-вегана

elena elena

Як правильно і смачно заварювати чай — секрети майстерності від чайних сомельє

elena elena

Дієта і харчування при бронхіальній астмі у дорослих і дітей

elena elena

Стомився? З’їж горішок! 20 продуктів, які заряджають енергією

elena elena

Продукти, які очищають кишечник від шлаків і токсинів

elena elena

Італійська кухня

elena elena

Чим годувати немовля на ІВ при алергії на кашу?

elena elena

Як зберегти молодість, натхнення і активність після 40?

elena elena

Залишити коментар