Поради

Продукти, які очищають печінку і підшлункову залозу

Печінка — життєво важливий для людини орган, що виконує кілька значущих функцій. В першу чергу, вона звільняє кров від непотрібних речовин, нейтралізуючи шкідливі хімічні добавки і радіонукліди, що потрапляють з їжею, ліки, алкоголь. Якщо печінка перестане справлятися зі своєю бар’єрної функцією, то людина швидко загине від інтоксикації, адже чиста кров — неодмінна умова здоров’я, життєвої енергії та бадьорості. Як почистити печінку і підшлункову залозу за допомогою різних продуктів і на що слід звернути увагу при харчуванні для нормальної роботи головного фільтра нашого організму, дізнаємося далі.

Основні правила очищення і харчування

Печінка як ніякий інший орган чутлива до вступників в організм продуктів і напоїв. Неправильне харчування знижує активність її діяльності, пошкоджує клітини, призводить до зашлакованості. Функція самоочищення порушується, тому шкідливі речовини з крові осідають в печінці, поступово засмічуючи її, що призводить до каменеутворення.

Щоб відновити нормальну роботу, необхідно стежити за раціональністю щоденного раціону харчування.

Потрібно постаратися повністю виключити (хоча б на період очищення):

  1. Продукти з великим вмістом жиру.
  2. Смажені страви.
  3. Вироби з борошна вищого сорту.
  4. Копчені і консервовані продукти.
  5. Гострі страви.
  6. Солодощі з магазину, випічку.

допомагає очищати печінку від шкідливих речовин велика кількість в раціоні овочів, фруктів і ягід. Під час чищення необхідно відмовитися від алкогольних напоїв.

Фахівці зі здорового харчування рекомендують приступати до очищення печінки і підшлункової залози після попереднього чищення кишечника. Інакше шлаки і токсичні речовини не зможуть покинути організм, залишаться в кишечнику, продовжуючи отруювати організм.

Очищення за допомогою продуктів слід починати тільки після підготовки, що включає в себе дієту і медичне обстеження. Важливо з’ясувати яка кислотність шлунка (щоб чистка не закінчилася загостренням гастриту) і дізнатися наявність, розміри і природу каменів в печінці. Занадто великі формування можуть призвести до приступу печінкової коліки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна запивати їжу - вчені б'ються за правду, або наука нам на допомогу

Вам буде цікаво: Продукти, корисні для підшлункової залози

Кращі продукти для очищення печінки

Очистити печінку допоможуть продукти, які підвищують жовчоутворення і ефективно виводять разом з жовчю шлаки, допомагають виштовхнути утворилися камені. Для профілактики зашлакованості досить регулярно вживати їх без застосування різних схем. Якщо ж мета очищення — позбутися від каменів у печінці та жовчному міхурі, необхідно дотримуватися певних правил вживання.

Оскільки між печінкою, підшлунковою залозою і жовчним міхуром існує тісний зв’язок, то очищаючи від шлаків печінку, одночасно будуть очищатися і всі взаємопов’язані з нею органи.

Оливкова олія

Надає могутню жовчогінну дію. Ефект зросте, якщо маслом заправляти овочеві салати.

Оливкова олія рекомендується щодня приймати по 1 ст.л. натщесерце.

За методикою очищення Євгена Щадилова, вживати масло потрібно одноразово 200-400 г (залежно від ваги) в комплексі з лимонним соком.

Цитрусові фрукти

Сік цитрусових (особливо лимона) збільшує скоротливу здатність жовчного міхура. Якщо вживати його разом з оливковою олією, ефект очищення взаємно посилюється.

Детальніше про методику очищення оливковою олією і соком лимона, яка вважається класичною, можна докладніше ознайомитися в книгах Г. Малахова або Е. Щадилова.

Часник

Щоденне вживання зубчики часнику активізує ферменти печінки, що допомагає позбавлятися від шлаків і токсинів. У часнику міститься велика кількість елементів, що надають гепетопротекторное дію. Вони допомагають печінки справлятися зі своєю очисної функцією.

Завдяки потужному протимікробну і глистогінний дії, часник очищає організм від лямблій та інших шкідливих мікроорганізмів.

Яблука

Яблучна кислота добре розчиняє залишки застояної жовчі і розм’якшує камені.

Для очищення за методикою лікаря-натуропата А. Моріца необхідно пити свіжовичавлений яблучний сік протягом тижня (до двох літрів на добу). Цей спосіб підходить тільки людям зі зниженою або нормальною кислотністю шлункового соку.

Буряк

Буряк — джерело клітковини, бетаїну і органічних кислот, які надають секреторное дію на шлунково-кишковий тракт. Регулярне вживання буряка очищає печінку від застійних шлаків і жовчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Білкова їжа - все, що ви хотіли знати про білках

Для очищення організму використовують свёкольний сік. Пити його потрібно по півсклянки вранці натщесерце 2-3 тижні.

Фахівці рекомендують попередньо відстояти буряковий сік в холодильнику, а при вживанні розвести водою або соком інших овочів (моркви, селери).

Картопля

Г. Малахов пропонує скористатися для очищення печінки картопляним відваром. Для його приготування необхідно:

  • відварити в мундирі 1 кг картоплі в 6 л води протягом чотирьох годин.
  • не сливах води, розім’яти картоплю, залишити на ніч.
  • з ранку злити відстояну воду в скляну ємність і поставити в холодильник.

Приймати підігрітий відвар по 2 ст. л. 3 рази на день за 30 хвилин до прийому їжі протягом 40 днів.

Зелень

Завдяки високому рівню вітамінів і хлорофілів, зелень витягає на себе зобов’язання, передбачені в крові шкідливі речовини, допомагаючи нейтралізувати радіонукліди та пестициди, що містяться в їжі.

за методикою очищення печінки і підшлункової залози травниця Тетяна Буревій потрібно взяти по 1 ч.л. трав, що володіють вираженою жовчогінною дією: кропу, фенхеля, анісу, коріандру і кмину. Залити їх 0,5 л окропу і дати постояти 3-4 години.

Приймати настій по півсклянки 4 рази на день перед їдою протягом 2 тижнів.

Редька

У чорній редьці містяться найцінніші мінеральні речовини, глікозиди, ферменти, клітковина і вітаміни групи В, необхідні для повноцінного функціонування печінки. Сік коренеплоду надає потужний жовчогінну дію.

Е. Щадив радить приймати його по 1 ст.л. 3 рази на день за 15 хв до їди протягом трьох тижнів . Редьку слід натерти на тертці і віджати. Добре очищає печінку і підшлункову залозу комбінація редьки і оливкового масла.

Продукти для очищення печінки від алкоголю

Зловживання алкогольними напоями завдає непоправної шкоди печінки, адже саме в ній відбувається метаболізм і окислення спирту . На тлі тривалої атаки продуктів розпаду етанолу, тканини печінки перероджуються, що призводить до розвитку гепатоза і цирозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вводимо рибу в меню малюка - найважливіші рекомендації дієтологів

Рекомендується проводити періодичні чищення печінки від алкоголю. У цьому допоможуть кілька продуктів, ефективно відновлюють гепатоцити і захищають від згубного впливу спиртних напоїв.

Овес

Для профілактики захворювань печінки, що розвиваються від непомірного вживання алкоголю, можна використовувати необроблений овес. Прийом вівсяного відвару запобігає руйнуванню гепатоцитів, допомагає зв’язати і вивести шкідливі сполуки.

За рецептом Н. Семенової — автора популярної методики очищення організму, готується він так:

  • стакан подрібненого в кавомолці вівса залити 1 л води.
  • варити протягом двох годин на повільному вогні, поки обсяг не зменшиться до одного стакана.
  • отриманий відвар приймати перед кожним прийомом їжі по 1/3 склянки протягом 2-4 тижнів.

Використання пластівців швидкого приготування для очищення марно.

Мед

мед, завдяки багатому хімічному складу, прискорює відбуваються в печінці обмінні процеси і виведення продуктів розпаду етанолу. Продукт відновлює кислотообразующую функцію шлунка, нормалізує функціонування шлунково-кишкового тракту.

Для очищення печінки після вживання спиртного необхідно випивати до 6-8 склянок на день теплою медової води (1 ст.л. меду на 250 г води) .

Артишоки

Містять природні сполуки з потужними гепатопротекторну дію (силімарин і цинарин), які запобігають руйнуванню гепатоцитів від алкоголю. Сприяє синтезу печінкового секрету, швидше виводячи токсичні продукти розпаду.

Для очищення застосовують плоди і сік артишоку, який потрібно пити по 2 ст.л. перед сніданком протягом двох тижнів.

Томати

Томатний сік — найкращі ліки від похмілля. Вживання помідорів стимулює секрецію травних залоз, нормалізує обмін речовин, допомагає печінки впоратися з продуктами алкогольного розпаду, запобігти алкогольний гепатит і цироз.

Очищення печінки сприятливо відіб’ється на всьому організмі: покращиться робота травного тракту, зникнуть головні болі, неприємний запах з рота, пропадуть шкірні висипання і фурункули. Чистка печінки запускає процес «оновлення» жовчі, що сприяє омолодженню організму і поліпшенню емоційного фону .

Схожі статті

Як прискорити метаболізм за 1 місяць за допомогою харчування і спорту?

elena elena

Яблучний оцет для схуднення

elena elena

Як схуднути, якщо немає сили волі, і постійно хочеться їсти?

elena elena

Основні принципи здорового харчування — екскурс для початківців

elena elena

6 продуктів, які оздоровлюють організм краще таблеток

elena elena

Синупрет – лікарський препарат від синуситу

admin

Рецепти вегетаріанських котлет для буднів і свят

elena elena

Що можна їсти і пити на голодний шлунок: 20 найкращих продуктів і напоїв натщесерце

elena elena

Білкова їжа — все, що ви хотіли знати про білках

elena elena

Залишити коментар