Якщо ви знаєте, як схуднути смачно, прощання із зайвими кілограмами пройде легко і невимушено. Крім того, схуднення без стресу і голодування дуже добре закріплюється і не дозволить вазі знову повернутися.
Ми знаємо, як схуднути зі смаком — і розповімо вам!
Обманіть голод!
Все коли-небудь худнуть знають, що найважче терпіти почуття голоду — особливо якщо в межах видимості є їжа. Нестерпне відчуття голоду — основна причина «зривів» практично на будь-якій дієті.
Але чи можна обдурити почуття голоду, змусити організм вірити в те, що він ситий?
Правила придушення голоду під час дієти і варіанти перекусів:
- З появою почуття голоду можна випити 200 мг холодної води маленькими ковтками.
- Вода гаряча також допоможе «відлякати» апетит — важливо пити її (без цукру і інших добавок) з найкрасивішою чашки, насолоджуючись, як чаєм або кавою.
- На випадок появи голоду добре мати з собою пакетик з горішками (несолоними). Пакетик повинен бути дуже маленьким, обсяг — столова ложка з гіркою, щоб уникнути прийому незапланованих калорій.
- У холодильнику завжди повинен стояти контейнер з очищеної та порізаної брусочками морквиною. Захотіли є — з’їли кілька шматочків.
- «Важка артилерія» — білковий перекус: білок від одного вареного яйця, 50 грамів відвареного м’яса — курки, яловичини, індичатини, шматочок твердого нежирного сиру (20 гр), половина склянки нежирного кефіру або 3 ложки натурального йогурту.
Смачний сніданок для схуднення — що з’їсти вранці, щоб схуднути
Фахівці з різних систем для схуднення одноголосно сходяться на тому, що найважливіше і непорушне правило для сніданку в кожній дієті — він повинен бути. І крапка.
Голодний з ранку шлунок загрожує не тільки черговим зривом дієти, але і захворюваннями — гастрит, виразку шлунка і т.д.
Крім того, порожній шлунок — це неприємний запах з рота, яка не пригнічується ніяким відомим засобом для свіжості дихання, а також зовсім не музичне бурчання утроби, яке може виникнути де завгодно — на діловій зустрічі, романтичному побаченні …
Але жувати з ранку запарену вівсянку або гречку, нехай і з цукатами — то ще задоволення, яке не всім до душі. Чи можна готувати смачні сніданки, які радують око, шлунок і при цьому сприяють схудненню? Можна!
Миска гранола
- Жменя гранола.
- Жменя чорниці.
- 100 г грецького йогурту.
- 1 ч. л. Джема без цукру Fruit Spread Zero (можна купити тут).
Покладіть мюслі в прозорий стакан, зверху помістіть чорницю, на ягоди — натуральний йогурт. Полийте зверху чайною ложкою джему без цукру.
Салат з яйцем
- Пол чайної ложки кокосового масла
- 2 яйця
- За половині кабачка і моркви
- Сіль, перець
Рецепт на 2 порції. В одній порції — 207 ккал
Кокосовим маслом змастити 2 формочки для маффінів. Овочі порізати за допомогою терки для корейської моркви, укласти у формочки. Зверху в кожну розбити яйце. Посолити, поперчити. Запікати в духовці при 160 градусах близько 7-10 хвилин (розігріти заздалегідь).
Пудинг з насіння Чіа
- 3 столові ложки насіння Чіа
- 1 чайна ложка сиропу без цукру зі смаком ванілі
- Стакан кокосового молока
- 1 столова ложка порошку ягід асаї
- 30 г заморожених ягід (і ще трохи для прикраси)
- 50 мл води
Рецепт на 2 порції. У кожній порції — 345 ккал
Збийте в блендері заморожені ягоди, ягоди асаї з водою, суміш розлити по двом склянках і поставте в морозилку на 15 хвилин.
Чіа змішайте в мисці з сиропом і молоком, дайте насінню набрякнути протягом п’яти хвилин, періодично помішуючи суміш.
Вийміть склянки з морозилки, розкладіть на підморожені ягідну суміш пудинг з насіння Чіа. Зверху можна прикрасити замороженими або свіжими ягодами, кокосовою стружкою.
Обід для схуднення по-новому — ситно, смачно і корисно
Куряча грудка з соусом песто
- 2 курячі грудки по 200 г.
- Столова ложка песто (домашнього або покупного)
- 4 в’ялених томата
- 4 зелених оливки (нарізати)
- 2 скибочки шинки пармської
Рецепт на 2 порції. У кожній порції — 317 ккал
В грудках зробіть надрізи, щоб вийшли кишеньки. Покладіть в «кишеньки» оливки, томати, песто. Загорнути кожну грудку в скибочку шинки, покласти в невелику форму і випікати при 200 градусах приблизно 30 хвилин. Подати можна з салатом або ложкою відвареного рису. До речі, блюдо дуже смачно і в холодному вигляді.
Фріттата з солодкої картоплі
- 8 курячих яєць
- 1 солодка картоплина (батат)
- 2 чайної ложки оливкової олії
- 1 цибулина
- 130 г листя Кейла (або шпинату)
- Сіль, перець
Рецепт на 2 порції. У кожній порції — 388 ккал
Очистіть і наріжте маленькими кубиками батат (1х1см). Поріжте цибулю і Кейл (шпинат).
Відокремте жовтки від білків (для рецепта знадобиться 4 яйця і 4 білка від яєць. Решта 4 жовтки можете використовувати для приготування іншої страви, наприклад, на вечерю).
У великій ємності збийте білки до крутої піни. Додайте 4 жовтки і перемішайте лопаткою. Поставте в холодильник.
Батат залийте склянкою води в тефлоновій сковороді. Доведіть до кипіння і варіть, поки рідина не випарується. Покладіть в батат оливкова олія, цибуля, посоліть і поперчіть. Готуйте на середньому вогні до м’якості цибулі. Додайте Кейл (шпинат) і готуйте ще пару хвилин до м’якості листя.
Залийте овочі в сковороді яєчної сумішшю, рівномірно розподіляючи. Запекти фриттату в заздалегідь розігрітій до 230 градусів духовці хвилин 5-6.
Вечеря для схуднення — вишукані страви, яке можна їсти ввечері без шкоди для фігури
Маффіни з сиром і кабачками
- 50 г знежиреного сиру
- 75 мл знежиреного молока (можна рослинного)
- 150 г натертих кабачків
- 3 курячих яйця
- Сіль, перець
Рецепт на 2 порції. У кожній порції — 162 ккал
Всі інгредієнти змішайте в глибокій мисці. Розлити суміш у формочки для кексів.
Поставте формочки в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати маффіни 12-15 хвилин, до рум’янцю верху.
Яловичина в соусі теріякі
- 1 чайна ложка кокосового масла
- 2 шматочки вирізки (по 200 гр)
- 2 кабачка, нарізані на тертці для корейської моркви
- 2 жовтих перцю, нарізаних соломкою
- 75 г соєвих бобів (готових)
Соус:
- 75 мл соєвого соусу
- 120 мл води
- 1,5 столових ложки кукурудзяного крохмалю
- 4-5 столових ложки кленового сиропу (або меду)
За бажанням: 1 часточка часнику (дрібно нарізана), трохи імбиру (натертого на тертці), насіння кунжуту для посипання
Рецепт на 2 порції. У кожній порції — 372 ккал
Змішати соєвий соус, воду і крохмаль в сковороді, варити до загустіння. Відставити в сторону, додати часник і імбир, сироп або мед.
В сковороду вок покладіть кокосове масло, розжарите. Закиньте м’ясо, нарізане на шматочки. Обсмажте 2 хвилини. Додайте кабачки і перці, смажте ще 2 хвилини. Додайте соус теріякі і боби, перемішайте. Розкладіть в порційні чашки, посипте кунжутом.
Блюдо можна їсти холодним.
Як ви бачите, харчуватися смачно і корисно в період схуднення можливо — головне, проявляти фантазію в приготуванні страв і не мучити себе нескінченної вівсянкою.
Велику роль відіграє подача їжі. Прикрашене з любов’ю, подане в найкрасивішою сервіровці, дієтичне блюдо завжди буде виглядати вишуканим, а ви позбудетеся від незавидну роль жертви дієти і перестанете з тугою дивитися в бік ковбасних і хлібних прилавків в магазині.