Поради

10 кращих книг по готуванні м’яса — смачно, корисно, красиво!

Готувати м’ясо може кожен, потрібно лише підібрати необхідну технологію, спеції і соуси. Доповнене гарніром гаряче блюдо стає основою повноцінного раціону. Наша добірка кращих кулінарних книг по вибору і готуванні м’яса підкаже, чим поповнити кулінарну бібліотеку господині, гурмана, кухарі.

1. «Вибір Джеймі. Страви з м’яса », Джеймі Олівер

Книга підійде цінителям новаторського і витонченого підходу в кулінарії, відкриє нові горизонти для гурманів. Рецепти наводяться з нескладною технологією приготування, де пряні спеції, маринади, глазурі просочують м’ясо, роблячи блюдо вишуканим. Джеймі ділиться своїми цікавими секретами приготування, а рецепти автор збирав і удосконалював багато років своєї кулінарної практики.

Книга красиво оформлена. Спосіб приготування і фотографії страви розташовуються на розвороті. Зміст книги розділене за видами м’яса: яловичина, баранина, свинина, інше (кролятина, оленина). Перед кожним розділом наведено перелік рецептів.

2. «Велика кулінарна книга. М’ясо та птиця », Ален Дюкасс

Досить об’ємна книга — відмінний подарунок цінителю кулінарного мистецтва! Вона заслужено отримала безліч нагород на конкурсах кулінарних видань. Шеф-кухар зі світовим ім’ям пропонує готувати страви з добре знайомих продуктів, піддаючи їх мінімальній кулінарній обробці.

Книга не містить ліричних відступів — тільки етапи приготування. Рецепт розділений за стадіями: підготовка, приготування основного інгредієнта, приготування гарніру, оформлення. Варіант подачі представлений на фото. Неодмінно рекомендуємо видання в якості подарунка дорогому для вас людині!

3. «Мясомясо» в комплекті з DVD диском, Ніка Білоцерківська

Подорожі в Тоскану, П’ємонт і Прованс надихнули відомого кулінарного блогера на написання цієї книги. Автор представляє технології приготування м’ясних страв від європейських шеф-кухарів — Івана Жилардо, Даріо Чеккіні, Давида скабінамі, Жанлука Канескі, Олександра Нері, Уго Альчаті.

Чудові авторські фото всього побаченого доповнюють кулінарні історії цієї подорожі. Автор визнала недостатньою виклад технологій приготування у вигляді рецептів, тому книгу доповнив диск — на ньому записано близько 30 коротких фільмів, знятих в живому виконанні, про роботу майстрів з продуктами. У своїй інтерпретації рецептів автор книги максимально адаптувала інгредієнти під російську аудиторію.

Структура книги дозволяє читачеві ознайомитися спочатку з видами м’яса, а потім зі способами оброблення під конкретну страву. Перелік рецептур починається з бульйонів. Наступним розділом запропоновані технології приготування страв із сирої і в’яленого м’яса під соусами. Продовженням книги стали традиційні способи — жарка на сковороді і грилі, запікання і гасіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  З якими хворобами допомагають впоратися традиційні каші?

4. «Велика кулінарна книга мисливця. Рецепти і історії з усього світу », Єлизавета Целихова

Книга буде корисною сім’ї мисливця і тим, хто тільки мріє ним стати, а також цінителям дичини. Автор видання — доктор філологічних наук, журналіст, фотограф, мисливець. Розкриваючи ази мисливської культури, Єлизавета Целихова пропонує способи кулінарної обробки всіх їстівних частин тварини. Читачі дізнаються, яке блюдо можна приготувати з лап ведмедя, губи лося, хвоста бобра. Описано застосування в кулінарії і субпродуктів — рубець, тельбухи, мізки і жир можуть стати частиною смачної страви. У книзі також наведено і схеми оброблення туш ведмедя, лося, оленя, кабана. Рецепти різноманітні, можна знайти способи готування дичини в лісі і технології приготування ресторанних страв.

Автор знайомить читачів розповідями і міфами з історії мисливського промислу. З книги можна дізнатися, на кого полювали американські індіанці, що їли римські патриції і європейські монахи середньовіччя, хто вважав за краще печеня з рисі.

5. «Бездоганний стейк. Приготування від А до Я », Олексій Онєгін

Справжні гурмани знають, що приготувати ідеальний стейк не так просто. Автор навчить бездоганно готувати цю страву в домашніх умовах. Інформація, запропонована в книзі, збиралася довгий час. Розглянуто типові помилки, які роблять новачки, розвіяні міфи і розтлумачені помилки.

Сам автор називає книгу підручником, де він від теорії переходить до практики. Перша глава знайомить читача з історією виникнення страви. Решта глави присвячені інвентарю, вибору м’яса місцевого походження, підготовці його до смаження. Книга навчить готувати стейк по рецептурами різних країн. В кінці видання наведено способи перетворити це гаряче блюдо в повноцінний вечерю, правильно підібравши і приготувавши соус і гарнір.

6. «Виробництво і рецептури м’ясних виробів. М’ясна гастрономія », Герман Кох, Мартін Фукс

В книзі запропоновані німецькі технології приготування різних м’ясних продуктів. Наведено рецепти приготування рулетів, паштетів, напівфабрикатів. Гурманам до смаку припадуть перші страви, закуски, салати. Багато корисної інформації і рецептів знайдуть цінителі ковбас. Соління, копчення і сушіння м’яса автори також не обійшли стороною — увагу акцентовано на тому, що результат безпосередньо залежить від дотримання технологічних норм, температурного режиму і часу обробки продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зависимость от кодеина: в чем опасность?

В рецептах наведені варіації використовуваних продуктів в залежності від регіональних особливостей. Книга буде корисною як для гурманів і рестораторів, так і для виробників м’ясних продуктів.

7. «М’ясо. Італійська кухня. Ciccia e poccio », Валентино Бонтемпі

Страви італійської кухні з адаптацією до російських продуктам. Крім рецептів приготування звичних видів м’яса (яловичини, баранини, свинини, кролика, птахи) в книзі також представлені способи кулінарної обробки дичини.

Автор навчить читачів доводити м’ясо до певної міри підсмажування за часом обробки. Деякі страви представлені як майстер-клас з покроковими фотографіями. Кожен рецепт містить інформацію за часом приготування і кількості порцій, також демонструється спосіб подачі.

Варто сказати, книга буде особливо цікава шанувальникам середземноморської кухні.

8. «Дичина. Велика кулінарна книга », колектив авторів під редакцією Астрід Мате

Дев’ять найвідоміших німецьких шеф-кухарів представляють рецепти високої кухні з м’яса диких тварин. Автори знайомлять читачів з історичними фактами промислу, тлумачать мисливські терміни.

Структура книги: загальні відомості, де наведено опис кожної тварини і схема розбирання. практикум — технології і прийоми кулінарної обробки за видами м’яса. рецепти — холодні страви і закуски, супи, способи засолу, копчення, смаження, тушкування. також розкриті секрети перетворення субпродуктів в делікатеси. Книга стане відмінним подарунком мисливцям і гурманам, які віддають перевагу м’ясу диких тварин і птахів.

9. «Записки м’ясника. Повний фарш », Григорій Конюхов

Автор ділиться особистим досвідом, як правильно підготувати рубане м’ясо і фарш всіх різновидів. Підготовчий етап включає в себе вибір інвентарю. У першому розділі йдеться про вибір м’ясорубки і решітки для неї, адже текстура фаршу безпосередньо залежить від діаметру отворів. Далі наведені рекомендації по добавкам в маси для котлет, тефтелькою, бургерів, кебабів. Нетривіальні рецепти представлені у вигляді 10 страв з яловичини, 10 страв з баранини, 10 страв зі свинини, 10 страв з птиці (курки, качки, індики), 5 страв з змішаного фаршу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Продукти, які очищають печінку і підшлункову залозу

10. «М’ясо на будь-який смак і апетит», Валері Друє

Барвиста книга допоможе розширити асортимент м’ясних страв для кожної сім’ї. Варіанти ситого вечері оцінять чоловіки. Для дитячого меню представлені різні ніжні і легкі страви.

Соте з телятини з лисичками, конфі з ніжки ягняти з шафраном та інші вишукані рецепти стануть прикрасою святкового столу, а винна карта допоможе підібрати напій до м’ясної страви.

Цілий розділ присвячений соусів і способам їх приготування. Крім іншого, в книзі запропоновані приклади кулінарної обробки субпродуктів, які можуть стати основою вишуканої страви. Книга барвиста, великого формату, містить багато фотографій, тому стане відмінним варіантом подарунка.

Бонус для любителів готувати м’ясо на відкритому вогні. «Шашлик. Непромокаючий книга », Сталик Ханкішієв

Відмінний підручний варіант біля багаття або мангала. Всі сторінки книги заламініровать, тому її можна без побоювання перегортати жирними руками. Зручна мотузкова петля дозволить розмітити збірник рецептів перед очима в зручному місці, наприклад, повісивши на дерево. Сторінки скріплені пружиною, що дуже зручно на природі — вітер не стане на заваді.

Автор розкриває секрети підготовки м’яса, пропонує склади маринадів. Наведено рецепти шашлику з різних видів м’яса, ковбасок, кебабів. Для кожного рецепта рекомендовані спеції і соуси. Ідеальна книга для всіх, хто не уявляє свій відпочинок без шашлику!

Всі представлені книги цікаві і корисні по-своєму: одні допоможуть здійснити мрію навчитися готувати страви високої кухні, перейняти досвід європейських шеф-кухарів або пізнати тонкощі середземноморської м’ясної кулінарії, інші — оцінити смак м’яса на відкритому вогні і навчитися віртуозно готувати стейк. А знайомство з жінкою-мисливцем стане справжнім відкриттям.

Поповнюйте свою кулінарну бібліотеку, розширюйте асортимент традиційних сімейних м’ясних страв, і нехай ваші шедеври завжди будуть не просто корисними, а й дуже смачними!

Схожі статті

Продукти, які очищають судини від холестерину

elena elena

Що можна їсти на пізню вечерю — варіанти вечірнього меню проти ночі

elena elena

Корисні перекушування в школу дитині — 5 варіантів, що дати з собою на ланч

elena elena

Напої для схуднення — 10 напоїв, які легко приготувати вдома

elena elena

Болгарська кухня

elena elena

Як заповнити дефіцит йоду в організмі — продукти та напої, які допоможуть

elena elena

Стомився? З’їж горішок! 20 продуктів, які заряджають енергією

elena elena

Медова вода натщесерце — реальні відгуки і результати, плюси і мінуси

elena elena

Особливості культури харчування в ісламі

elena elena

Залишити коментар