Рада 1. Скоротіть свої порції — не переїдайте
Одним з найбільш важливих правил на користь здоров’я є помірність. Мало того, що переїдання завдає шкоди організму, воно завжди було гріхом, а тепер — щоденним явищем. Допускаючи надлишок їжі, ми провокуємо окислювальний стрес, активуємо ген старіння. Вживання в їжу менших порцій але більш якісного харчування не тільки підтримує нормальну вагу тіла, але також знижує ризик виникнення раку і серцево-судинних захворювань.
Ми переїдати не тільки під час відпочинку або відпустки, а й під час наших щоденних прийомів їжі. Фізична активність багатьох людей значно знижена в порівнянні з нашими предками. Щоб вони могли перекусити, їм не потрібно було йти в торговий центр. Вони повинні були спочатку виростити овочі або фрукти, зібрати урожай і тільки потім можна було їсти. Вони рано прокидалися і робили великий обсяг роботи по господарству. І їжа в той час була зовсім іншою. Тому ми повинні скоротити обсяг їжі, не переїдати, вибирати тільки свіжу або мінімально оброблену їжу.
У наш час ми знаходимося в період достатку, багато неякісної їжі, тому потрібно їсти тільки найкраще, але якісне. Важливо пам’ятати, що помірність важлива не тільки при регулярному прийомі їжі, але і при вживанні корисних продуктів. Навіть фрукти або овочі можна їсти кілограмами. Будьте розумними в цьому питанні!
Рада 2. Відмовтеся від канцерогенів
Алкоголь, куріння і нездорова їжа — ці щоденні звички багатьох людей. Від усіх них терміново потрібно відмовлятися. Певні продукти або групи продуктів явно шкідливі для здоров’я людини. Наприклад, транс-жири, які можна знайти в смажених продуктах.
Ми можемо знайти транс-жири в різних кондитерських виробах та інших продуктах з високим ступенем переробки, які містять частково гідрогенізовані жири. Тому не дивно, що люди вживаючи таку їжу, дуже часто страждають серцево-судинними захворюваннями. Крім того, жоден з нас навряд чи відмовиться жирних соусів або копченостей. Останні шкідливі для здоров’я через високий вміст солі, жиру і шкідливих хімічних речовин.
Сіль і цукрові продукти не тільки дезорієнтують природний смак, але і шкідливі для всього організму. Згодом, задоволення солоності і солодощі вимагає все більшої і більшої дози цих речовин, тому що рецептори деградують. Недолік клітковини, вітамінів, мінералів та інших цінних поживних речовин в раціоні призводить до авітамінозу і розладу шлунка. Тому ми вибираємо збалансоване харчування, харчуємося розумно і регулярно.
Рада 3. Побалуйте себе здоровою їжею
Часто забувають, що навіть сама здорова їжа може бути шкідлива для організму, якщо вибрана неправильна спосіб приготування. Звучить неймовірно?
Приготування на пару — це самий здоровий спосіб приготування їжі: він зберігає колір, запах, соковитість, вітаміни, смачний і корисність страви. Їжа, приготована таким чином, залишається цінною навіть без канцерогенів. Слід пам’ятати про харчові добавки, багатих вітаміном С, пробіотиками, жирами омега 3, вітаміном D і т. Д. Важливо збагачувати дієту, тому що ми не отримуємо все з їжею, тим самим пригнічуючи запальним процесам, запобігаючи виникненню захворювань.
Трав’яні чаї повинні також бути включені в раціон, адже їх користь для організму незаперечна. Перед тим, як вживати такі напої, важливо порадитися з лікарем, адже натуральні трави можу викликати алергію.
Рада 4. Розвивайте звички здорового харчування постійно
Намагайтеся не тільки скоротити порції їжі , є більш якісну їжу, але і відмовитися від продуктів і звичок, які можуть пошкодити наш організм. В результаті ми повернемо собі природний смак і зробимо своє життя не тільки щасливіші, але і здоровіше. Намагайтеся щодня дотримуватися простих правил харчування і ви побачите, як добре будете себе почувати. Шкіра моментально очиститься, волосся засяють, а настрій покращиться. Будьте впевнені, наш організм відчуває, коли про нього піклуються.