Поради

20 найкращих продуктів для очищення організму від токсинів

Накопичення токсинів в нашому організмі сприяє значному погіршенню здоров’я і може спровокувати появу серйозних захворювань. Уникнути цього процесу повністю неможливо, і навіть звівши його до мінімуму, все одно актуальною залишатиметься необхідність виведення шкідливих речовин з організму.

Виявляється, в природі існує досить порівняно недорогих і доступних нам продуктів, вживаючи які, можна допомогти організму вивести накопичені шкідливі речовини.

Під словом токсини вчені мають на увазі будь-який отрута біологічного походження, що виробляється інфекційними агентами (вірусами, бактеріями, грибами, паразитами), пухлинними клітинами і навіть деякими морськими безхребетними і рослинами.

до токсинів також можна віднести всі види хімічних отрут для організму — від солей важких металів до ароматизаторів в їжі, ліків та косметики.

Які причини накопичення токсинів в організмі?

Шкідливі речовини можуть накопичуватися в організмі як внаслідок шкідливих звичок і вживання шкідливої ​​їжі, так і від вмісту шкідливих речовин в повітрі.

Виділяють такі осн овние фактори, що сприяють забрудненню організму токсинами:

  • Несприятлива екологічна обстановка, особливо в місці постійного проживання.
  • Зловживання алкогольними напоями.
  • Активне і пасивне куріння .
  • Вживання неякісної води.
  • Прийом в їжу зайвої кількості жирів, а також продуктів, що містять багато харчових добавок.
  • Наявність хронічних хвороб.
  • Присутність в організмі відкритих джерел хвороби, наприклад, хворих зубів.

20 кращих продуктів для очищення організму від токсинів

Наведені нижче продукти є відмінним засобом виведення токсинів з організму. Крім того, вони містять багато корисних речовин, що зміцнюють здоров’я внутрішніх органів, підвищують імунітет і благотворно впливають на організм в цілому.

20 кращих продуктів для виведення токсинів

  1. Вода. При вживанні будь-яких натуральних продуктів або окремо виділених речовин для очищення організму, одним з обов’язкових умов є вживання достатньої кількості рідини. Саме чиста і якісна вода в більшості випадків допомагає виведенню токсичних елементів, тому не забувайте вживати її, починаючи з самого пробудження, а також протягом всього дня.
  2. Буряк. До її складу входять корисні для нашого організму елементи, такі як магній, залізо, кальцій і цинк. Крім того, вона містить вітаміни групи В, вітамін С і бета-каротин. Достатня кількість цих речовин в організмі підтримує нормальне функціонування печінки людини і жовчного міхура. Такий факт свідчить про те, що буряк є одним з кращих помічників в очищенні організму від токсичних речовин, оскільки саме ці органи відповідають за розщеплення і наступний висновок шкідливих компонентів з організму. Буряк також багата клітковиною, завдяки чому стимулює виведення шлаків і благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.
  3. Куркума. Містить вітаміни групи B, вітаміни С, К, а також йод, залізо, кальцій. Однак очищуючий ефект обумовлений наявністю ефірних масел, терпенових спиртів, борнеолу і куркумина. Завдяки такому складу куркума знижує ризик розвитку лейкемії, є натуральним очищувачем печінки, допомагає знищувати утворені ракові клітини, уповільнює процес розвитку склерозу, бере участь в процесі метаболізму жирів, внаслідок чого служить помічником при стабілізації ваги. Також куркумі приписують властивості антидепресанту, широко використовується в китайській медицині. Будучи прекрасним антисептиком і антибактеріальним засобом, цей продукт, часто використовуваний в якості приправи, застосовується і при лікуванні опіків, порізів, а також різних запальних процесів шкіри.
  4. Часник. За рахунок вмісту сірки у великій кількості він є хорошим детоксикантом печінки. Крім того, часник допомагає усувати порушення в роботі серцево-судинної системи, такі як неврози серця і стенокардія, полегшує напади мігрені, використовується при лікуванні набряків ніг. Також часник сприяє зниженню рівня холестерину в крові, запобігає формуванню згустків в судинах. За рахунок вмісту аллицина, що володіє бактерицидним і протигрибковим дією, часник надає ранозагоювальну дію, посилюючи імунітет людини.
  5. Лимон. Містить велику кількість вітаміну С, завдяки чому має тонізуючу дію, сприяє виведенню надмірної кількості холестерину, і, як наслідок, знижує ризик інфаркту та інсульту. Лимон активно застосовують для профілактики простудних захворювань і як зміцнювальний імунітет засіб. Зміст в лимоні великої кількості пектину і клітковини прискорює перистальтику кишечника і надає м’який проносний ефект.
  6. Яблука. Вони є дієвим засобом для виведення різних токсинів з організму, в більшій мірі завдяки високому вмісту пектину. Варто відзначити, що пектин і містять його продукти включаються в програми по лікуванню людей, залежних від наркотичних засобів, оскільки дуже добре справляються з функцією детоксиканта. Крім того, яблука покращують травлення, підтримують імунітет, стабілізують роботу центральної нервової системи, підвищують вміст гемоглобіну в крові.
  7. Петрушка. Є прекрасним сечогінним засобом і запобігає формуванню каменів в сечовому міхурі і нирках. Завдяки її вживання нормалізується обмін речовин в організмі, знижується інтенсивність менструальних болів у жінок, нормалізується гормональний фон, поліпшується зір, стабілізується робота травної системи, збільшується кількість антиоксидантів в крові.
  8. Морква. Цей овоч містить багато вітамінів (групи B, А, С), калію, білка глутатіону, завдяки чому є хорошим помічником при очищенні печінки. Морква збільшує гостроту зору, допомагає в роботі дихальної системи, покращує репродуктивну функцію чоловіків і стабілізує менструальний цикл у жінок. Однак вживати моркву краще в сирому вигляді, оскільки більшість корисних речовин при термічній обробці руйнується.
  9. Артишок. Він покращує функції печінки, завдяки чому пом’якшує негативний вплив факторів навколишнього середовища на організм, а за рахунок своєї здатності збільшувати кількість вироблюваної жовчі допомагає процесу розщеплення їжі і використання її поживних речовин. Артишок нормалізує травлення, і, будучи низькокалорійним продуктом, допомагає стабілізувати вагу.
  10. Насіння льону. Завдяки вмісту повноцінного білка, клітковини, вітамінів, мікро- і макроелементів, поживних речовин і органічних сполук льон зміцнює наш організм в цілому. Широко застосовується при гастриті і виразковій хворобі шлунка, при запорах, коліті і як відхаркувальний засіб.
  11. Базилік. Містить велику кількість антиоксидантів, глікозидів і мінеральних речовин, які допомагають роботі печінки. Рослина добре відновлює захисні сили організму, покращує стан волосся, нігтів і шкіри, зміцнює стінки кровоносних судин, прискорює загоєння ран, завдяки чому рекомендується до прийому після перенесених хірургічних втручань. Також базилік прискорює метаболічні процеси в організмі і допомагає в позбавленні від зайвої ваги.
  12. Кмин. Містить вітаміни групи В, фолієву кислоту, кальцій, залізо, лінолеву і ліноленову кислоти. Допомагає стабілізувати роботу нервової системи, пригнічує коліки, є прекрасним сечогінним засобом, знижує тиск, покращує перистальтику і травлення. Кмин, особливо чорний, допомагає знижувати рівень холестерину в крові, використовується для лікування тахікардії, гіпотензії, гіпертензії.
  13. Кульбаба. Найкориснішою частиною рослини з точки зору виведення токсинів є його корінь, який поліпшує функції печінки, підшлункової залози, що сприяє виведенню токсинів з внутрішніх органів і шкідливих речовин, що містяться в крові. Найбільш широко для лікування печінки корінь кульбаби застосовується лікарями в країнах Азії і Америки. Листя кульбаби допомагають підвищити згортання крові, використовуються в боротьбі з авітамінозом, усувають проблеми в роботі жовчного міхура, поліпшують стан суглобів і нормалізують процес обміну речовин.
  14. Зелений чай. Часто застосовується як допоміжна речовина при проходженні програми детоксикації організму. Зелений чай має високі антиоксидантні властивості за рахунок вмісту в великій кількості катехінів і поліфенолів. Крім того, цей напій допомагає організму захиститися від розвитку онкологічних захворювань, знищує мікробів, прискорює метаболічні процеси, сповільнює розвиток атеросклеротичних бляшок у кровоносних судинах.
  15. Капуста білокачанна. Допомагає очищати організм від скупчилися шлаків і токсичних речовин, насичує вітамінами при вживанні як в сирому, квашеному, так і тушкованому вигляді, зміцнює кровоносні судини, має протизапальну і антигельминтное (протиглистове) дію. Вживання капусти надає омолоджуючий ефект, заспокоює нервову систему, а крім того, капуста застосовується для профілактики онкологічних захворювань.
  16. Листовий салат. Містить комплекс корисних речовин — вітаміни А, D, С, групи В, а також вітаміни К і Е, калій, залізо, магній і харчові волокна, які допомагають очищенню кишечника. Листя салату рекомендується вживати для нормалізації сну, стабілізації рівня цукру в крові, боротьби із зайвою вагою, поліпшення стану шкірного покриву і волосся, нейтралізації ракових клітин.
  17. Цибуля ріпчаста. Позитивний ефект при очищенні печінки обумовлений вмістом в цибулі сірковмісних амінокислот. Лук, завдяки високому вмісту флавоноїдів, антоціанів, кверцитину і поліфенолів, є незамінним засобом при авітамінозі і вірусних захворюваннях, сприяє підвищенню захисних сил організму, зміцнює загальний імунітет, має бактерицидну і противірусну дію.
  18. Ананас. Основний очищуючий ефект від його вживання обумовлений високим вмістом травного ферменту бромелайна, що сприяє нормалізації травних процесів і очищення прямої кишки. Також ананас корисний при різних захворюваннях нирок, кровоносних судин і серця, ослабленому імунітеті і високому артеріальному тиску.
  19. Імбир. Покращує метаболічні процеси в організмі, покращує функції печінки, очищаючи організм від токсинів. Імбир допомагає нормалізації шлункової секреції, стимулює вироблення шлункового соку, усуває нетравлення, допомагає при лікуванні хвороб жовчного міхура і нирок.
  20. Журавлина. Її регулярне вживання в їжу сприяє швидкому виведенню токсинів і шлаків, налагодженню роботи кишечника. Застосуванням журавлини лікують різноманітні простудні захворювання і в цілому хвороби, які мають інфекційну природу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  8 найкорисніших продуктів для жіночої шкіри

Як бачимо, для позбавлення від токсинів і інших шкідливих речовин, що накопичилися в нашому організмі, необов’язково проходити спеціалізований курс лікування і приймати дорогі таблетки. Завдяки вмісту корисних речовин, що сприяють очищенню внутрішніх органів людини, в ягодах, фруктах, овочах і спеціях їх сміливо можна використовувати для поліпшення загального стану здоров’я і в профілактичних цілях.

Вживайте корисні продукти і будьте здорові!

Схожі статті

Рейтинг корисних дитячих каш

elena elena

Як правильно пити воду щоб схуднути і бути здоровим — поради дієтолога

elena elena

Літій для організму людини — користь і шкода

elena elena

Вводимо рибу в меню малюка — найважливіші рекомендації дієтологів

elena elena

Яким повинен бути сніданок здорової людини, який бажає бути в формі — 5 питань і відповідей

elena elena

Корисні властивості гарбуза для організму дорослих і дітей

elena elena

Дієта за кольорами веселки — користь продуктів за колірною групі

elena elena

Як заповнити дефіцит йоду в організмі — продукти та напої, які допоможуть

elena elena

Правильна дієта при стоматиті — перший помічник у боротьбі з хворобою!

elena elena

Залишити коментар