/>
У багатьох Новий рік асоціюється із запахом мандаринів у будинку. Але за кілька тижнів свят мандаринки можуть набриднути. Тоді саме справа використовувати цитрусові як інгредієнт.
Telegram-канал SHUBA FOOD пропонує приготувати мандариновий торт.
З його приготуванням справляться і не дуже досвідчені пекарі. Важливо приготувати торт заздалегідь, тому що йому потрібно постояти хоча б кілька годин у холодильнику.
Рецепт поєднує приємну кислинку цитрусових, повітряний крем з маскарпоне та ванільне тісто з горіхами.
Інгредієнти:
Для тіста:
Горецькі горіхи 200 г
Цукор – 200 г
Яйця – 8 шт.
Ванільний цукор – 10 г
Розпушувач для тесту 10 г
Мандарини – 4-5 шт.
Пшеничне борошно – 200 г
Олія соняшникова – 2-3 ст. л.
Для начинки:
Мандарини – 4 шт.
Цукор – 200 г
Вода – 1/2 склянки
Для крему:
Маскарпоне – 200 г
Цукор – 100 г
Вершкова олія – 100 г

Приготування:
1. Збийте яйця із цукром за допомогою міксера. Додайте в яєчну масу сік мандаринів (попередньо очистити), мелені горіхи, ванільний цукор та борошно.
2. Підготуйте форму для випікання. Застеліть дно пергаментним папером, змастіть маслом і вилийте тісто. Випікати бісквітний корж потрібно за температури 180 градусів, 40 хвилин. Важливо заздалегідь розігріти духовку.
3. Для начинки очищені мандарини збийте із цукром у блендері. Помістіть фруктову масу в каструльку. Додати воду і варити до прозорості на маленькому вогні. Це триватиме 10-15 хвилин.

4. Підготуйте крем. Для цього збийте маскарпоне з цукром та розм’якшеним вершковим маслом до однорідної маси.


В якості декору можна використовувати крем, часточки мандарину, його листочки. Експериментуйте та приємного апетиту!


Читайте Realist у Google News