Алкоголь

Як правильно пити вино + 10 загальних принципів і відео

Як правильно пити вино + 10 загальних принципів і відео
Вміст

  • 1 Десять загальних принципів, як правильно пити вино
  • 2 Як правильно пити червоні вина
  • 3 Традиції вживання білих сухих і напівсухих
  • 4 як правильно пити лікерне вино
  • 5 Таблиця сервіровки і сполучуваності c ніж пити вино
  • 6 Відео як правильно пити вино
  • 7 висновок

Десять загальних принципів, як правильно пити вино

Перед тим, як наповнити кубки, потрібно відкрити пляшку. Оптимальним пристосуванням для відкриття пляшки, закупореній пробкою, є використання так званого ножа сомельє або нарзанніка. Він дозволить дбайливо витягти пробку, а саму церемонію відкриття зробити яскравіше, ніж з використанням побутового штопора. Сам важіль цього професійного аксесуара надійніше, а зусиль на витяг пробки з його допомогою витрачається менше. Нижче вам покажемо 10 загальних принципів як правильно пити вино:

  1. Важливо дотримуватися температуру подачі. Як правило, виробник пише на контретикетці рекомендовану для сервірування температуру. Нижче знаходиться таблиця з рекомендаціями із сервіровки і сполучуваності з гастрономією.
  2. Для більшості витриманих вин потрібна аерація (процес насичення їх киснем після розтину пляшки) не менше півгодини.
  3. Після відкриття пляшки, необхідно оцінити якість пробки за виглядом і запахом. До речі, для більшості «вин на кожен день» оптимальним методом закупорювання є гвинтова кришка.
  4. Ідеальне розкриття напою не вийде без відповідних келихів. Доведено, що вірно підібрана посуд дозволяє розкрити на шістдесят відсотків більше смаку і аромату у напою.
  5. Винний келих тримають за ніжку, коли п’ють і цокаються. Це дозволяє рідини зберегти температуру подачі довше.
  6. Не треба наливати в фужер до країв. Наповнюється не більше половини келиха, а краще одна третина, це дозволить розкритися аромату і смаку повністю.
  7. Коли напій вже в келиху, спершу оцінюють його колір, потім перший аромат, вже після смакові характеристики. Не варто поспішати з першим ковтком, що не насолодившись ароматами продукту.
  8. Не варто пити сильно великими ковтками, краще дати продукту розкритися в роті.
  9. Як правило, ігристі подають на аперитив, а солодкі і десертні на дижестив.
  10. Насолоджуватися дарами винороба найкраще в підходящої компанії і вірному місці. А що це за місце і компанія, людина визначить для себе сам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Таблиця виведення алкоголю з організму + жіноча і поради

Як правильно пити вино + 10 загальних принципів і відео
Стиль напою, який опинився в келиху, залежить від багатьох показників:

  • сорти винограду.
  • країни і регіону виробництва.
  • року збору врожаю.
  • типу витримки (сталь, бочка і пляшка дають різний результат).
  • змісту природного або доданого цукру в кінцевому продукті.

Як правильно пити червоні вина

Велика розмаїтість червоних сухих і близьких до них напівсухих вин народжує безліч можливостей їх правильного вживання. Адже вони помітно відрізняються за стилем, деякі легкі, тонкі, фруктові і кислотні. А бувають, навпаки, палаючі міццю танинов, гострі і пряні. Проте, крім сирів, чудовою парою до них завжди виступає м’ясо для більш щільних і птах для більш делікатних. Деяким гастрономічна пара і зовсім не потрібна. Вони радують смакові рецептори цінителя самі по собі.
Для червоних вин з високим вмістом залишкового цукру (натуральних солодких і напівсолодких) правильної парою виступають фруктова тарілка, обов’язково без цитрусових, м’які сири. Поєднувати представників цієї групи з м’ясними стравами не варто.

Щоб отримати максимум задоволення від червоного вина, варто пам’ятати про келих, з якого воно буде піться. Маленькі і вузькі фужери, а також чарки абсолютно не підходять для багатих таніном вин, яким для розкриття своїх характеристик необхідно більше кисню. Якщо обсягу пляшки на вечір виявилося багато, то нічого страшного не сталося. Вина без витримки можуть зберігати свої властивості до трьох днів після відкриття, а витримані вина до тижня і довше (деякі від тривалого контакту з киснем тільки покращують свою органолептиком). Зрозуміло, щоб не сталося швидкого окислення, зберігати розкриту тару краще в холодильнику.

Якщо згадати про користь для здоров’я, то наявність в червоному вині помітної кількості танінів і флавоноїдів робить його дуже корисним для клітин крові. А кислотність допомагає поліпшенню травлення і засвоєння поживних речовин. Ідеальною парою практично завжди є сири. Створення сирної тарілки може стати захоплюючим квестом і можливістю отримати багато додаткових знань і задоволень. Другим класичним партнером виступає хліб. Це народжена століттями класика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чому жіночий алкоголізм не лікується? + 12 цінних порад і відео

Як правильно пити вино + 10 загальних принципів і відео

Традиції вживання білих сухих і напівсухих

Для білих сухих оптимальним часом для вживання вважається літо. Охолоджене, свіже і хрустке точно освіжить в задушливий день і подарує заряд бадьорості. Завдяки кислотності, вони відмінно допомагають процесу травлення. Білими сухими винами без витримки в дубі правильно запивати легкі салати, свіжі морепродукти, рятуватися ними від спеки. Витримані в дубі можуть стати чудовою парою для білого м’яса і дарів моря під вершковим соусом.

Натуральні білі солодкі чудово поєднуються з гострими сирами та легкими десертами. У них високий залишковий цукор і кислотність, як правило, на хорошому рівні. Це породжує їх здатність прекрасно розкривати смак страв.

Як правильно пити вино + 10 загальних принципів і відео

Як правильно пити лікерне вино

Спеціальні, кріплені або десертні вина правильно вживати як дижестив. Високий вміст залишкового цукру робить їх менш поєднуваними з гастрономією, але при цьому більш самостійними. Єдиного канону вживання і подачі для них немає, що обумовлено великою різноманітністю стилів в цій групі. Сири з блакитною пліснявою, гіркий шоколад, десерт — загальний варіант супроводу подібних напоїв.

Таблиця сервіровки і сполучуваності c ніж пити вино

тип вина температура подачі час подачі найкраще поєднання ігристе 4-5 апаратів устриці, фрукти, морські делікатеси біле легке 7-9 перша зміна страв легкі салати, молоді сири, риба, морепродукти біле з витримкою в дубі 8-10 основне блюдо біле м’ясо, сири з білою пліснявою, риба, гриби рожеве 8-10 гаряча і холодна закуски дичину, сир, гриби червоне легке 11-14 закуска або основне блюдо більшість сирів, крім тих, що з синьою цвіллю, птиця, риба з червоним м’ясом червоне із середнім тілом 13-15 основне блюдо тверді сири, червоне м’ясо червоне витримане 16-22 самостійно, або з гарячою стравою сирна тарілка, червоне м’ясо солодкі і напівсолодкі 9-12 закінчення обіду або вечері фрукти, крім цитрусових, гострі і м’які сири лікерне 18 дижестив десерт, гострі сири

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Алкоголь для апетиту + 10 цінних порад

Відео як правильно п ить вино

Висновок

Що б зрозуміти, як правильно пити вино, прочитання однієї статті, звичайно, мало. Тут потрібно поєднання теорії зі спеціальної літератури і практики від дегустацій. Для розуміння всіх нюансів продукту виноробства варто відвідувати дегустації, спеціальні семінари і виставки, яких останнім часом відбувається все більше і більше. Еволюція смаку безпосередньо залежить від кількості і якості спробувати зразків. Літератури, що допомагає розвивати теоретичні знання в світі алкогольних напоїв, в тому числі для практики їх виготовлення будинку, досить багато в книжкових магазинах. Для того, щоб отримати максимальне задоволення від вина у себе вдома, починаючому ВИНОЛЮБ варто придбати набір підходящої посуду і аксесуарів.

Схожі статті

Як правильно пити горілку? + 10 цінних порад і відео

elena elena

Як вкласти спати п’яного людини? + 10 рад і відео

Undershmidtther

Як вийти із запою? + 10 кращих порад і відео

elena elena

Як відмовитися від алкоголю самостійно + 10 рад і відео

Serega

Трясе з похмілля + 10 цінних порад і відео

Maria

Закодуватися від алкоголю + 10 цінних порад і відео

Serega

Консультация врача-нарколога: онлайн или очная встреча?

admin

Як вилікувати алкоголізм

user1

Алергія на алкоголь + 7 важливих порад і відео

Murcia

Залишити коментар