
- 1 Задумайтесь, чому не можна знижувати градус алкоголю?
- 2 Отже, чому не можна знижувати градус коли п’єш?
- 3 Варіанти лікування : чому не можна знижувати градус коли п’єш алкоголь
- 4 Відео чому не можна знижувати градус алкоголю?
- 5 Висновок
Задумайтесь, чому не можна знижувати градус алкоголю?
Розберемося в причинах цього явища — чому не можна знижувати градус споживаних напоїв. Справа в тому, що навіть прийом слабоалгольного «зілля» — це істотна втрата для нашого організму. У процесі переробки надходять токсинів і алкалоїдів наші травна і кровоносна системи активно протистоять цієї напасті. Чи включається захисний механізм, який починає відторгати надходять шкідливі сполуки. Наші білки і кров’яні тільця в судинах і крові озброюються проти випитого. І якщо порядок цієї захисту зламати, можна непоправно занапастити свої серце, судини, навіть нервову систему, не кажучи про ендокринної. Тут і криється відповідь на питання, чому не можна знижувати градус випивки.

Отже, чому не можна знижувати градус коли п’єш?
Ризикована порушення роботи організму відбувається наступним чином:
— ви вживаєте перевищену дозу напоїв різного спиртового змісту;
— шлунок подає сигнал в мозок, що всередину потрапили токсини, необхідно активувати всі захисні системи;
— мозок і всі інші системи швидко аналізують стан свого господаря і починають бурхливо працювати на переробку токсинів.
Якщо в цей момент ви послабляєте алкогольний «рекорд» і переходите на більш щадні по фортеці напої, то вам може стати дуже погано, аж до непритомності, інсульту. Організм міркує цілком логічно: чим вище рівень алкоголю в крові, тим сильніше потрібно ліквідувати загрозу. Рецептори, що працюють на стабілізацію, весь час посилюють свою активність по наростаючій. Вони сумлінно розщеплюють напої на воду, альдегіди і роблять напій безпечним.
Після міцної горілки, віскі або рому ви перейшли на полегшені напої? Вибір пива, слабкого вина або лікеру буде помилкою. Рецептори продовжують потужно працювати над розщепленням сильних алколоидов і не зможуть перебудуватися на зниження швидкості. Результат — нудота, різкий перепад тиску, слабкість, втрата свідомості, блювота, блідість. Все це — типові ознаки інтоксикації.

Варіанти лікування: чому не можна знижувати градус коли п’єш алкоголь
Наведемо кілька корисних порад для тих, хто перебуває в «групі ризику », тобто часто випиває і змушений змінювати види напоїв.
Рада! Якщо вам необхідно знати скільки у вас в організмі алкоголю, скористайтеся алкогольним калькулятором.
ТОП 5 порад що не знижувати градус
Існують відомі, а може, невідомі вам корисні рекомендації по грамотному вибудовування черговості випитого. Вони допоможуть вижити і впоратися з похміллям, токсикозом і алкогольним отруєнням, якщо ви не знаєте, чому не можна знижувати градус.
- Готуйтеся до «дня Х» заздалегідь. Плануйте планомірне підвищення вмісту спирту в майбутньому узливання. І запасайтеся препаратами від похмілля. Вони в будь-якому випадку можуть стати в нагоді — якщо не вам, то кому-то рядом. Ці кошти нормалізують роботу печінки, серця і мозку, пригальмовують роботу рецепторів.
- Не забувайте закушувати, якщо в ході пиття вам стає важче стояти на ногах з кожним підвищенням градуса. Бажано віддавати перевагу продуктам, насиченим жирами — бутерброди з ікрою, рибу, хліб з маслом. Але не сильно налягайте, це може викликати нетравлення і печію. Просто приймайте для профілактики.
- Не змішуйте напої поспіль, зупиніть свій вибір на чомусь одному або на родинних за походженням марках — тільки виноградних, зернових або фруктово-ягідних. Краще чистий спирт, ніж слабкий коктейль з незрозумілих інгредієнтів.
- Кількість випивки повинно бути вам підконтрольне. Враховуйте свій вік, вага, наявність хронічних хвороб.
- Не намагайтеся різко протверезіти, спокійно закусуйте і просто зупиніть пиття, коли вважаєте за потрібне. І приготуйте антипохмільні таблетки.
Відео чому не можна знижувати градус алкоголю?
Висновок
Сподіваємося, що ця інформація буде для вас корисною і послужить на благо вашого здоров’я і оточуючих. Так буває, що заради зміцнення здоров’я доводиться діяти парадоксальними методами, від противного. І це той самий випадок — коли важливо розуміти, чому не можна знижувати градус в процесі пиття.